woensdag 29 februari 2012

Ferrari's en achtbanen

Even een dagje bloggen overgeslagen, omdat ik niet heel veel te melden had. Tim had die nacht nogal gespookt, dus was overdag erg moe. We hebben hem dus om (lokale tijd) een uurtje of half 12 op bed gelegd en lekker laten slapen tot hij zelf weer wakker werd. Dat was om 4 uur pas! Hij zal het nodig gehad hebben. Ronald is intussen met de andere 2 kids naar het kinderzwembad gegaan, waar ze om de beurt (en nee, nooit tegelijk uiteraard) zo'n 8 keer moesten plassen ;) Ik heb lekker op het balkon gelegen met een mooi boek. Niks mis mee, toch?

Vandaag weer een actievere dag. We hebben de taxi richting Abu Dabi genomen (die taxi's kosten hier echt geen rochel). Daar zijn we naar Ferrari World geweest, een themapark geheel in het thema van... je raadt het al, ferrari's. Helemaal mooi dus voor de jochies en het grote jochie.



Het was ook erg leuk! Emma en Bas hebben verkeersles gehad en mochten toen in kleine nepferrari's een parcours afleggen. We hebben in heel veel autootjes gezeten en moesten erg lachen om de Arabieren, die helemaal gek zijn op onze blonde kids. Vooral Bas moet het natuurlijk weer ontgelden, vooral alle in burka gehulde vrouwtjes zitten hem te aaien, over zijn haar te strijken en over zijn wangen te aaien. Niks voor hem natuurlijk! Er kwam zelfs een vrouw naar me toe om te vragen of ze op de foto mocht met onze kinderen! Hahaha... alleen Emma durfde, maar die kreeg daarna wel een dikke kus als beloning ;) (Bas blij dat hij het niet gedaan had... :P)









We hebben nog een show bijgewoond met veel acrobatiek en stunts, allemaal in racestyle. Vooral Emma was erg onder de indruk. Na afloop gingen ze nog even op de foto met de knapste stunters ;)




Ronald heeft de snelste achtbaan ter wereld uitgetest. Wat is dat met die grootsheidwaanzin hier? Alles moet het grootste, mooiste, snelste, hoogste en natuurlijk vooral duurste ter wereld zijn! Je kan wel zien dat er hier aardig wat oliegeld zit. Benzine is overigens belachelijk goedkoop. Maar goed, we hadden het over Ferrariworld. We zijn nog in een 4D-attractie geweest, en dat was supercool!!! Je zat in een soort ferrari die een beetje reed, met een hele 4D-wereld om je heen. Voor je gevoel denderde je van bergen af, stortte zeeen in, dobberde over lava, crosste door regenwouden, echt heel gaaf gemaakt!

Helaas was Tim bijna overal te klein voor, maar hij heeft het toch altijd wel naar zijn zin. Hij mocht wel mee in een ride waar je voorbij zag komen hoe ferrari's gemaakt werden, heeft zich uitgeleefd in de speeltuin, heeft autootjes bestuurd (en vooral laten botsen) en in diverse autootjes gezeten.




Op de terugweg hebben we ons laten afzetten bij de Dubai Mall om daar te eten in de foodcourt. Op de terugweg naar de uitgang kwamen we nog middenin een ijshockeywedstrijd terecht! Best cool! Vooral Bas was onder de indruk. De Dubai Camels hebben met 5-2 gewonnen ;) En ja, dat was ook gewoon in die reuzemall. Gek land! Daarna terug naar het hotel, terwijl Bas in de taxi al in slaap viel.





1 opmerking: