vrijdag 2 maart 2012

Strand en Bab al Shams

Vandaag weer lekker relaxt de dag begonnen. Moest ook wel, want we werden rond half 6 (half 3 Nederlandse tijd!) bruut wakker gemaakt. De telefoon ging, dat onze lift naar het vliegveld klaarstond! Ehmmm... 2 daagjes te vroeg? Balen, het hele huis uiteraard wakker! Na 5 minuten, net toen iedereen weer ingedommeld was, ging de telefoon nog een keer. 'Sorry, sorry' het klopte inderdaad. En bedankt!

Maar goed, toch allemaal lekker nog in slaap gevallen en nog net op tijd bij het ontbijt. Dat is elke dag weer een uitdaging door die 3 uur tijdsverschil waar we maar niet aan kunnen wennen. Het ontbijt is tot 11 uur, voor ons dus 8 uur. En ja, zie dan maar met zijn allen klaar te zitten voor die tijd, en dat in de vakantie.

Daarna lekker naar het strand gebanjerd. De kids waren alweer lekker actief, de broertjes hebben samen getennist.


Daarna nog even een fotosessietje op het strand ;) Mama moet toch de camera goed leren kennen he!


Daarna was het al snel weer eind van de middag. Lekker allemaal even in bad, zand er afspoelen en iets warmere kleding aan, want vanavond zijn we naar Bab Al Shams geweest. Wederom een leuke tip van buurman Tino, thanx!! Een Arabisch restaurant middenin de woestijn, een bijzondere belevenis! In de openlucht, met heel veel sfeer, kleedjes, kaftans en burka's en geuren en smaken.


Tijdens het eten werden er allerlei shows uitgevoerd met een Arabische liveband, zangers en zangeressen en veel dansers. Ook was er een show met kamelen (volgens mij dromedarissen, maar wie ben ik?) en prachtige Arabische paarden.






 Heel sfeervol, alleen had Bas er niet veel zin in. Die had opgevangen dat er ook vuurwerk zou zijn, en was daar de hele tijd voorbereidend over aan het flippen. Hij wilde de hele tijd vooraf precies weten welk geluid van welke kant zou komen en hoe lang dat dan zou duren. Wat wij hem natuurlijk niet konden vertellen. Het uiteindelijke vuurwerk (uiteraard pas aan het einde van de avond, dus het arme kind heeft zich er de hele avond druk om gemaakt) viel erg mee. Heel mooi, maar vrij ver weg en heel kort. Volgende keer echt zijn geluidsdempende koptelefoon mee!!! Achteraf had hij overigens veel praatjes.



1 opmerking: