zaterdag 9 augustus 2014

Nat, natter, natst


8 augustus

Jippie, naar Seaworld vandaag! We hadden er allemaal veel zin in. Bij binnenkomst was er net iets nieuws opgebouwd: allemaal soort van bakken met water waar je vissen kon aaien. Alle kids hingen er natuurlijk gelijk in met hun handen. De eerste bak had ‘cleaner fish’, van die Dr Fish visjes die de dode huidcellen van je handen af knabbelen. Echt wel heel erg grappig. Als je je hand er in deed, kwamen er zo een stuk of twintig visjes naar toe. We hebben ook nog een soort haaien (bamboesnackhaaien volgens Elize) geaaid, en ook hoefijzerkrabben, roggen (volgens Amber pannenkoekvissen) en nog wat visjes. De kinderen wilden er eigenlijk nog wel een tijd blijven rondhangen, maar we hadden een druk programma!


 

We hebben de dag een beetje gepland om de leukste shows heen, want die wilden we zeker niet missen. We zijn eerst naar de orkashow geweest. Die was erg spectaculair. Wat een enorme beesten! We waren in de zogenaamde soak zone gaan zitten, stoelen waar je nat zou kunnen worden. We dachten dat het wel mee zou vallen, maar toen die kolossen met z’n vieren op ons af kwamen en met hun staarten op het water sloegen, kwam er een behoorlijke vloedgolf op ons af! Vooral Bas was echt drijfnat, want die was gaan staan. Ook weleens bijzonder, om door orka’s nat gespetterd te zijn!




De meiden hadden daarna het basin gespot waar de dolfijnen in zaten. Ze waren net bezig met een groep meiden die veel geld hadden neergeteld om met de dolfijnen te zwemmen. Dat was wel leuk om te zien. Na een tijdje kwamen ze aan onze kant en de trainster waarschuwde dat de toeschouwers wat meter beter naar achter konden gaan, want de dolfijnen zouden gaan spetteren. Emma en Amber waren eigenwijs en wilden, na diverse waarschuwingen, toch blijven staan en Elize bleef ook staan. Resultaat: drie verdrietige meiden. Die beesten konden namelijk echt HEEL hard spetteren :) Ze waren dus echt helemaal doorweekt.

Gelukkig konden ze daarna in de felle, warme zon opdrogen toen we naar de dolfijnenshow gingen. Dat is niet zo’n show als in het dolfinarium met alleen dolfijnen die kunsten doen, maar meer een verhaaltje met veel dansen, kostuums en muziek erbij. Wel mooi! Gelukkig zaten we nu wel buiten de soak zone.






We hadden trouwens pasjes gekocht waarmee je de hele dag mocht eten en drinken. Helaas was het alleen bij bepaalde restaurants, wat betekende dat je steeds een behoorlijke tijd kwijt was aan in de rij staan. Ook voor alleen wat te drinken moest je namelijk in de rij gaan staan bij het eten. Beetje jammer, maar we hebben het er wel uitgehaald. We blijven Hollanders natuurlijk ;)

De volgende show was de Walrussen- en ottershow. Die was erg grappig, vooral om de opwarmer Biff hebben we erg hard gelachen. Daar moesten de kids dus even mee op de foto :)


Toen we uit de show kwamen, bleek dat de wildwaterbaan open ging. Die was de rest van de dag dicht geweest (in onderhoud ofzo?!). Inmiddels was het wel al avond (7 uur) en was het behoorlijk afgekoeld. Maar goed, hoe nat zou je kunnen worden in een wildwaterbaan? Toch niet zo erg nat, dachten we... WEL DUS HE!!!! We gingen met z’n allen in 1 bootje en hoppa! Dwars door watervallen en op ons gerichte sproeiers heen! Zo heftig hadden we het nog niet meegemaakt! Zaten we daar in dat bootje met vier gillende volwassenen en vijf huilende kids... We kwamen er allemaal drijf en drijfnat uit, tot op ons ondergoed doorweekt! Brrrr....

We hebben nog poging gedaan om onszelf iets op te drogen in zo’n droogcabine, maar dat hielp voor geen meter. Het was inmiddels al bijna half 9 en we moesten nog een hapje avondeten. We zijn dus maar even snel zeiknat in een van de restaurantjes neergeploft om wat naar binnen te werken. Vanaf daar hadden we precies uitzicht op de waterval in de wildwaterbaan, dus we hebben even ons leedvermaak er op los gelaten en gelachen om de mensen die hetzelfde overkwamen als wij. Daarna snel naar de auto’s om, met de verwarming op 10, terug naar het hotel te rijden. De kids vielen allemaal in slaap, dus die hebben we in hun droge pyjama’s gehesen en in bed gelegd.

1 opmerking: