zaterdag 26 juli 2014

Adembenemende uitzichten

Na wederom een heerlijk ontbijt bij de Village Inn en wat boodschapjes, hebben we onze roadtrip vervolgd richting Moab. Wat een verschillende gebieden! Van de mooie, hoge, alp-achtige bergen bezaaid met bomen in Colorado naar de droge, rode rotsen van Utah, we hebben onze ogen uitgekeken.


We begonnen met wat heftige regenbuien, maar al snel klom de temperatuur hoger en hoger en werd de omgeving droger en droger. Na een uurtje of twee rijden vonden we het tijd om even uit te stappen. We stopten bij een viewpoint net over de grens van Utah. Eigenlijk wilden we alleen even foto’s maken op de parkeerplaats, maar er kwam een mannetje op de grote meiden af die vroeg of ze misschien een beer wilden zien! Vervolgens wezen ze naar een puntige rots wat verderop en ja hoor, er lag een grote bruine beer op te slapen! Van bovenop het viewpoint zou je hem nog beter kunnen zien, dus zijn we toch omhoog geklauterd in de hitte. En inderdaad, het beest was heel duidelijk te zien. Gaaf hoor, zo’n wild dier dat je normaal alleen in de dierentuin ziet, gewoon in het echt!





Hoe het gebeurde, weten we niet meer, maar op die plek waren we opeens allemaal aan het poseren en foto’s aan het maken. Zie hier enige resultaten :)









Op naar onze volgende tussenstop: Ghosttown Cisco. Dit is een spookstadje middenin de droogte, waar eerst vooral spoorwegwerkers hebben gewoond. Toen de stoomtrein stopte met rijden en er een moderne trein voor in de plaats kwam, is het stadje in de vergetelheid geraakt en leeggelopen. 



Het viel ons eigenlijk behoorlijk tegen. Er waren vooral wat resten oude troep. Ook was de begroeiing zo dor en droog, dat het pijn deed om op te lopen en de zon brandde heel fel op onze huid. We hebben dus maar wat foto’s geschoten en zijn toen snel weer vertrokken. Jammer!




Na Cisco zijn we gaan rijden op de Scenic Byway 128. Dit was enkele minuten om, maar meeeeeennnn, wat een supermooie weg!!! Na elke bocht kwam een uitzicht dat het vorige nog overtrof en we konden wel duizend keer stoppen om mooie foto’s te maken. Maar we hebben ons ingehouden en zijn maar een stuk of vier keer gestopt. 












Daarna zijn we naar ons hotel gereden in Moab (het Holiday Inn) en hebben we in het stadje lekker pizza gegeten waar de den Oudens en Iris vorig jaar ook gegeten hebben. Leuk om ook de camping van vorig jaar weer te zien en alles weer te herkennen!


8 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk verslag weer. Echt gaaf zeg die beer! En wat een prachtig landschap! Ben benieuwd naar jullie volgende blog.

    Liefs sas en nikki

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk dat jullie de highway 128 inderdaad gedaan hebben! Geweldig he? Ik kan er dagen zijn! Je moet vanuit Moab ook echt het ' Island in the Sky'-district bezoeken, met Canyonlands en het Dead Horse Point State Park.
    De Shafer Canyon Look Out is geweldig! En de Grand View Point Overlook is ook geweldig.
    Nog meer toppers in Canyonlands: de Green River Overlook, Upheavel Dome, Whale Rock.
    Als jullie een gave tour willen doen met je eigenlijk echt de Hummer Tour vanuit High Point Hummer & ATV Tours doen. Die is super!
    En dan heb ik het nog niet eens over Arches National Park... daar heb je ook nog zoveel gave wandelingen.... Roep maar als je meer informatie wilt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk met die beer in het wild! Mooie landschappen weer. Is de weg al klaar? Of moesten jullie weer met een gidsauto voorop?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gaan er nog een paar van jullie naar dr Fiery Furnace of zou die volgeboekt zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie reis! Veel plezier nog!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hai allemaal, wat een prachtige natuur en wat een mooie foto's. Als ik dit ziet vind ik het jammer dat ik er zelf niet bij ben. Er zijn foto's bij die ik wel graag zou willen schilderen. Nou gays nog veel plezier daar, we volgen jullie route, doei, doei en allemaal kusjes voor de kids, en knuffels voor Renate,Erwin,Ronald en natuurlijk mijn dochter Iris. Van oma Gerda

    BeantwoordenVerwijderen