vrijdag 25 juli 2014

Kabelbanen en rodelen

Het was een heftige nacht voor de ladies vannacht. Renate had last van een draaiende en vroegwakkere Elize naast zich en Iris kreeg tot een keer of zeven bezoek van een niet-slapende Bas. Maar na een warme douche waren we weer redelijk levend. En in een stralend humeur natuurlijk :) 





We hebben heerlijk ontbeten in het restaurantje tegenover het hotel. Mmmm... lekker Amerikaans met grote porties pancakes en french toast. Daarna zijn we richting de kabelbaan gelopen die ons naar het pretpark Caverns Adventure Park bracht, wat bovenop een berg lag. De kids vonden het erg spannend. De cabines gingen best hard naar boven en stijl de berg op, met een prachtig uitzicht.








Het park was vrij klein, maar wel erg leuk. Heel relaxt en met een leuke wildwestsfeer. Helemaal wat je zou verwachten hier in deze cowboystreek. Tim durfde niet zo veel, maar die is wel tig keer in het (niet zo reusachtige) reuzenrad geweest. De andere kids durfden wat meer. Die zijn bijvoorbeeld zo’n dertig keer in de giddy up geweest, zo’n bankje dat steeds een naar boven gaat en dan een stukje in een vrije val naar beneden kukelt.









Wat erg leuk was, is dat het park een combinatie was van een pretpark en een natuurpark met mooie druipsteengrotten. Bij de entree hoorde een tour met een gids de grotten in. Wij kozen voor de Kings Row Cavern. Met een groep van een man of twintig daalden wij af naar het binnenste van de berg. We werden nog in een kamer neergezet waar alle lichten uitgedaan werden. Gelukkig gingen ze snel weer aan, want de kids waren not amused (en de mama’s fijngeknepen). Maar het was wel heel leuk, we zagen allerlei figuren in de rotsen en de gids vertelde nog een spannend drakenverhaal aan de kinderen.









De rest van de middag hebben we ons nog goed vermaakt met alle attracties. Sommigen van ons zijn nog zo heldhaftig geweest om in de zweefmolen boven het ravijn te zwieren met een afgrond onder zich (NB voor de thuisblijvers: dit was erg veilig hoor!). Het toppunt was de rodelbaan. Dat was echt een cool ding, waarmee je in een rotvaart van de berg af gleed tussen de prachtige natuur. Zelfs Bas en Elize zijn er een heleboel keer in geweest. Dappere kids! (Tim hield het bij het reuzenrad vandaag).






















Aan het einde van de dag gingen we weer naar beneden met de mooie kabelbaan. Omdat de kinderen weer erg moe werden, hebben de vrouwen ze even gebadderd en vast in pyjama’s gehesen, terwijl de mannen een hapje eten haalden wat we op het gezamenlijke balkon op hebben (nadat we de kwebbelvrouw weer weg hadden gekregen).

Morgen gaan we hier alweer weg, op naar Moab!

ps: we zitten ons nu op het balkon groen en geel te ergeren aan een groep hangende Amerikanen hier onder die met een grote groep aan het gillen, schreeuwen en gooien zijn met vanalles... om 12 uur 's nachts met allemaal kinderen!

8 opmerkingen:

  1. Ik kon het park nog niet, maar klinkt inderdaad erg leuk om een fijne dag te hebben met de kids. Nu op naar Moab... Ohhhhhhhhhhhh Ik kan wel weken in Moab blijven. Je moet zeker highway 128 nemen, dat is een prachtige scenic route!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kom je dan ook langs Cisco Ghosttown? Die wilden wij onderweg meepikken...

      Verwijderen
    2. Jaaaaaa ik zie dat jullie idd de hwy 128 genomen hebben. Geweldig mooi hè??

      Verwijderen
  2. Leuk park zo te horen! Maar wat een giftige ijsjes zeg hahaha
    Grtz Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja he! Het zijn snowcones, zoals dat surinaamse ijs bij ons, gewoon een bol van doorzichtig ijsschaafsel, en dan spuiten ze er kleurtjes door.

      Verwijderen
  3. Ziet er erg leuk uit Iris! Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gaaf hoor! Moab ook zo mooi! Ben benieuwd wat jullie daar gaan doen! Gr Iris (f4k)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk! Die kabelbaan en die zweefmolen lijken mij super!

    BeantwoordenVerwijderen