woensdag 30 juli 2014

Smurfendorpen en onweersbuien


28 juli

Vanmorgen hebben we de hitte verlaten. Eerst hebben we nog wat boodschapjes gedaan om te picknicken. Dat deden we ’s middags bij Goblin Valley. Om er in te komen, moesten we eerst acht dollar betalen aan de erg serieuze ranger. Het is namelijk een State Park, dus onze nationale parkenpas gold niet.

Bij de goblin valley hebben we eerst lekker gegeten. Daarna was het op naar de grote klimpartij! De vallei staat namelijk helemaal bomvol met rotsen in allemaal verschillende rare vormen. We hebben een hoop smurfenhuizen, nijlpaarden, paddenstoelen, monstertjes, platvissen en andere gekke rotsen gezien. De kids hebben zich lekker uitgeleefd en overal op geklommen en gerend.







Na een tijdje zijn we weer naar het visitor center gereden zodat de kids weer ranger konden worden. Dit keer kregen ze een badge in de vorm van een ster. Helemaal stoer natuurlijk.








Daarna zijn we doorgereden in de richting van Capitol Reef. Onderweg zagen we het landschap van zonnig naar bewolkt gaan en steeds donkerder en donkerder worden. Oh nee toch!!! In de verte zagen we onweersbuien hangen en laten die nou toevallig net in de richting zijn waar we naar toe aan het rijden waren! En inderdaad... we reden een verregend Capitol Reef in. De wolken bleven precies boven de bergen hangen. De temperatuur ging ook steeds verder omlaag, van over de honderd fahrenheit tot zestig!


We hadden houten cowboyhuisjes op een ranch gehuurd in de buurt van het plaatsje Torrey, maar er was geen duidelijke beschrijving op de website van hoe we daar moesten komen. Dat was dus eventjes zoeken. Gelukkig is Torrey een gat en zagen we op een gegeven moment een bord langs de weg. We meldden ons bij de boerderij en ontvingen de sleutels van huisjes drie en vier (van de vier).

Het zijn hele leuke houten huisjes, met een badkamer, minikeukentje, lekkere overdekte veranda en een groot stuk grond er omheen. Voor ons een prachtig uitzicht en achter ons de dieren van de boerderij. Er komt ook steeds een lieve hond even buurten en de kinderen kunnen hier heerlijk voetballen en rennen. Helemaal goed!

Vanavond hebben we bij het Rim Rock restaurant gegeten. Het eten was lekker en we hadden een mooi uitzicht. Bovendien hangt er een voederbakje voor kolibries voor het raam. Daar komen steeds hele hordes kolibries op af om te drinken. Dat ziet er heel schattig uit, die inieminie vogeltjes die door de lucht voor het raam zweven.


Na even kletsen en een drankje zijn we redelijk bijtijds gaan slapen. Hopelijk klaart het weer wel wat op, want het blijft maar regenen!

1 opmerking: