maandag 28 juli 2014

Rivieren en canyons


Na het gevecht om aan zitplaatsen te komen en het veroveren van voedsel, zijn we vertrokken naar de plaats van waar we een boottocht zouden maken over de Colorado-rivier. Helaas werd het geen prive-boot, maar was er een groep Mexicanen bij gekomen. Maar goed, extra grote boot gekregen met een fijne overkapping tegen de zon. Het was namelijk ’s morgens al hot hot hot!!





Onze boot was een jetboat die lekker hard kon. Dat was echt heerlijk! Lekker veel wind door onze haren en spetters die je verkoelden. Bas vond het eerst wel een beetje eng toen de boot opeens heel hard ging, maar hij was er al snel aan gewend en wilde zelfs steeds harder. Tim wilde wel een handje van Amber tegen de spanning. Elize en de grote meiden vonden het alleen maar helemaal leuk en zaten steeds met hun handen overboord om het opspattende water te pakken.





Onze kapitein stopte op verschillende plekken waar wat bijzonders te zien was. Bijvoorbeeld rotstekeningen van een oude Indianenstam en verschillende bogen in de rotsen. Sowieso was het echt indrukwekkend, met alle hoge rode rotsen die om ons heen verrezen en het brede water. We hadden nog wel een tijdje door willen varen, maar helaas zat het er na een uurtje alweer op. We waren zelfs al eerder terug bij de opstapplaats, dus onze kapitein deed nog wat trucjes met de boot. Bijvoorbeeld opeens remmen en omlaag met de punt van de boot, zodat het water aan alle kanten hoog opspatte.



Toen we uit de boot stapten, was het wel heel erg heet geworden. We wilden eigenlijk gelijk naar Nationaal Park Canyonlands, maar het was echt veel te heet om daar rond te lopen deze tijd van de dag. Dus had Renate het lumineuze idee om de kids (en de mannen) eerst in het zwembad te laten zwemmen en pas richting het park te gaan als het wat was afgekoeld. De ladies hebben in de stad wat te lunchen gehaald bij de Subway. Er bleven ook nog twaalf chocoladekoekjes aan onze tassen hangen... ;) Heel raar...

 
Toen al het eten er weer in zat, was het gelukkig een stuk afgekoeld en inmiddels waren er ook veel wolken voor de zon gekomen. Op naar Canyonlands dus! De grote meiden en Tim hadden van te voren het gevecht gewonnen om bij de vrouwen in de auto te zitten, want daar was het zo gezellig. Nou, heel gezellig... ze lagen dus alledrie binnen een kwartier te pitten! Wel lekker rustig... ;)

Na een dik uur rijden kwamen we bij de ingang van het park aan. Daar hebben we nog even junior ranger boekjes gehaald voor de kids. Die waren dit keer erg leuk, met veel puzzeltjes er in. De parkranger gaf ons een kaart met alle punten die mooi waren om te bekijken. Omdat de drie bij ons nog sliepen, zijn we eerst naar het verste uitzichtpunt gereden om foto’s te maken. Daar werden de meiden en Tim net wakker, maar in de andere auto bleek Bas net in slaap te zijn gevallen! Wisseling van de wacht J Dan maar om-en-om naar de uitzichtpunten...







En wat was het een prachtig uitzicht! Echt weer bizar mooi! Heel anders weer dan arches, maar zo’n wijds en diep uitzicht, met al die lagen, prachtig! Op de foto’s komt de diepte wat minder over, maar geloof ons: het was echt heel erg diep. We moesten de (wakkere) kids echt goed in de peiling houden. Vooral Elize voelde een soort aantrekkingskracht bij de randen van de kloof...









Na meerdere uitzichtpunten gezien te hebben, zijn we naar Mesa Arch gegaan. Dat was een korte wandeling die erg leuk was voor de kids, want er kwam weer een hoop klimmen en klauteren aan te pas. We moesten de weg weer opsporen door middel van kleine hoopjes stenen die als wegmarkering zijn neergezet. Dat vinden onze speurneuzen ook wel interessant.










In het midden van de wandeling kwamen we bij de grote boog terecht die Mesa Arch heet. Daar was het uitzicht ook weer supermooi. Na wat foto’s en een heleboel klimmen, zijn we weer teruggegaan naar de auto. De kinderen hadden inmiddels fanatiek hun rangerboekjes ingevuld, alleen was het visitor center helaas al dicht en konden ze dus geen ranger meer worden van het park :( Niet leuk!

Inmiddels was het al knap laat geworden, dus we zijn terug naar het hotel gegaan om de kids in pyjama te hijsen, terwijl de mannen pizza haalden die we op de kamer opaten. Morgen is onze tijd in Moab alweer voorbij! Wat gaat het snel... Maar op naar ons volgende avontuur in Capitol Reef!

5 opmerkingen:

  1. Super om te lezen!! Capitol Reef ook weer een gaaf vooruitzicht! Gr. Iris (f4k)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wauw wauw......wat prachtig allemaal.......venster mij zitten er voor jullie te weinig uren in een dag

    Liefs sas

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om deze mooie foto's te zien. Wat is Amerika toch verschrikkelijk mooi en groots.
    Veel plezier nog en hoop dat het genieten zal voortzetten :-))
    Groetjes Claudia (F4K)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie foto's en leuke verhalen zeg! Jammer van de kids hun rangerboekjes!

    BeantwoordenVerwijderen