donderdag 25 juli 2013

Indianenkasteel en stinkdieren


Onze roadtrip ging vandaag eindelijk echt beginnen! Vanmorgen hebben we de tweede camper ook meegekregen, dus we hebben de tassen er snel ingebonjourd en zijn gelijk gaan rijden, na een overheerlijk ontbijt bij... jawel, Denny’s. Eigenlijk een beetje noodgedwongen (want naast het hotel gelegen), maar echt wel een aanrader voor een snel en lekker ontbijt.

De tocht ging vandaag naar Sedona. Daar zouden we eigenlijk twee nachten blijven, en hadden we allerlei leuke dingen gepland, maar dat kon helaas niet door gaan door dat stomme rijbewijs. Vergeet ik nog te melden dat het roze papiertje vanmorgen aangekomen was in het hotel! Ronald mag dus weer officieel rijden. Anyway, we lieten de hitte van Phoenix achter ons, en reden weer meer en meer naar het rode-rotsen-gebied. Onderweg waren er weer prachtige vergezichten te zien. Zo mooi, je weet gewoon niet wat je om de bocht kunt verwachten.

Onderweg hebben we even een lunchbreak gedaan bij een combi van Subway en een Mexicaanse variant. Ik heb een heerlijke burrito op, yummie! Daarna weer snel de weg op. Op een gegeven moment zagen we Montezuma’s Castle op de borden staan, waar ik origineel (toen we meer tijd leken te hebben) een stop had gepland. Zouden we...? Ja, laten we maar gaan!


Montezuma’s Castle zijn de overblijfselen van een dorp van de oude Indianen (ik ben even kwijt wel soort), die hoog in de rotsen liggen. Erg leuk en interessant om te zien, vooral met de vondsten uit het dorp in het visitor center en de maquette van hoe het er vroeger uit zou hebben gezien. Blij dat we die stop hadden gemaakt! Emma vond er overigens nog een bijzonder verkeersbord: pas op voor schoenen! 






Na de stop zijn we snel doorgereden naar onze bestemming: Sedona, Lo lo Mai campground, waar we voor het eerst zouden kamperen met de campers. Het is een prachtige campground met ruime plaatsen onder bomen, riviertje er doorheen, leuke speeltuin en een zwembadje. Helemaal goed dus! We mochten met een medewerker (eigenaar?) van de campground even met het golfkarretje meerijden om twee mooie plaatsen naast elkaar uit te zoeken. Dat werden 14 en 15, twee leuke plekken aan het riviertje. Daarna nam hij Emma en Bas nog even mee voor een rondje op de golfkar. Helemaal leuk!

Han en Ronald moesten nog even een truc doen: de campers voor het eerst inparkeren op de plekjes. En ik moet zeggen: dat hebben ze keurig gedaan. Daarna zijn Gerda en ik door de campers gaan rauzen om alles in orde te maken. Bedden opmaken, boodschappen opbergen, koffers uitpakken...  Ronald is ondertussen met de kids naar het zwembad gegaan. 
 


Toen Han bezig was met de bbq, zijn we even naar het receptiegebouwtje gelopen. De man daar had namelijk verteld dat hij elke dag rond 20.00 kattenvoer neerzette voor de wasbeertjes en stinkdieren. Die wilden wij natuurlijk wel even zien! Echt een leuk gezicht, zo in het wild!




Inmiddels was het flink laat geworden, dus heb ik even snel wat worstjes voor de kids opgewarmd en zijn ze daarna naar bed gegaan. De volwassenen hebben nog een tijdje gebbqed, maar nu gaat ook hier het licht wel uit. Morgen helaas alweer weg van dit fijne plekje, waar we veel te weinig van gezien hebben!

 

2 opmerkingen:

  1. Beste Gerda en Han en Familie.
    Vanaf nu volgen we jullie tocht in de USA. Zeer mooie beschrijving van de gebeurtenissen door de auteur.Good luck.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Dat Castle ziet er gaaf uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen