zondag 28 februari 2016

En weer naar huis...

Vrijdag 26 / zaterdag 27 februari

Alweer onze vertrekdag... 's Morgens zijn we nog best een tijdje bezig geweest om de koffers in te pakken. Alles helemaal volgestouwd, maar dat ging m echt niet worden. We moesten dus even op weg om een extra koffer te scoren!

De rit naar Cape Canaveral was langer dan we dachten en het schoot ook niet echt op, omdat het allemaal losse tolwegen waren. We moesten steeds stoppen en wachten voor tolpoortjes en dan losse dollars geven. Er zaten allemaal van die tandeloze oude wijffies achter de tolpoortjes. Tja, pensioenen zijn niet zo goed geregeld in de US. 

We hadden ook nog niet ontbeten, want gelijk in Orlando vonden we te snel en daar was het allemaal behoorlijk druk. We wilden iets verderop een hapje doen, maar daar kwam dus niks meer. Toen hebben we maar bij Cape Canaveral weer bij de Ihop gegeten. Wel lekker hoor, maar weer gigaveel natuurlijk en ook met allemaal vette dingen erbij, zoals hashbrowns (google maar eens) met jus en worstjes, spek... Wij laten steeds vanalles vervangen, zoals de hashbrowns door gewone toast en wat extra fruit in bakjes. Kijken ze steeds heel verbaasd bij. De dame (alweer een ouwetje) kwam ons vragen of we gravy en ketchup wilden. Ehmmm... waar moeten we dat op doen dan?!





 Het was inmiddels al aardig laat geworden (half 1) en we moesten om kwart voor drie op het vliegveld zijn. En die extra tas/koffer hadden we ook nog niet. Het Kennedy Space Center ging m dus helaas niet meer worden. Heel jammer, maar het gaat op onze to-do-lijst, we komen vast nog wel eens terug!

Bij de Target hebben we een kleine duffeltas gekocht (zo'n soort weekendtas op wieltjes) voor onze te-veel-gekochte-zooi en er bleven gelijk leuke trolleys voor de kids en mezelf aan onze winkelmand kleven, wat raar! ;) (Uiteraard wel gewoon afgerekend, voor de brave lezers onder ons) Wel handig, want het kwam er steeds op neer dat wij de te vol gepropte rugzakjes aan het dragen waren. Nu kunnen ze ze gewoon zelf rijden. Tenminste, dat was het idee. 

Na een dozen-scheur-spullen-kleinmaak-sessie op de parkeerplaats zijn we richting vliegveld gegaan. We hadden expres gekozen voor kleine binnenlandse vliegveldjes, omdat het altijd zo'n gedoe is met alle wachtrijen en security-checks bij die megavliegvelden. Nu dus terug vanaf Daytona Beach, en wat een verademing! We stonden als enige voor de incheckbalie, waren zo door de lachende security, waarbij de kids nog een 'junior national security' sticker badge kregen en een boks van de officer. Lekker relaxt allemaal! Bij de gates was het ook allemaal lekker rustig en kleinschalig. We hebben nog even een broodje gegeten en daarna vloog onze vlucht van een uurtje ook supersnel voorbij.


Nog fris en fruitig op de eerste vlucht


Op Atlanta hadden we maar 50 minuten de tijd om over te stappen. Gelukkig werden onze koffers automatisch doorgestuurd, als dat maar goed zou gaan... We liepen snel richting terminal-trein, want uiteraard moesten we juist bij de terminal zijn die helemaal aan de andere kant zijn. Toen we bij de goede gate aankwamen, waren ze nog niet eens begonnen met boarden. Gehaald dus! 

De vlucht ging helemaal prima. Tim viel gelijk al in slaap en Bas heeft nog een stukje gekeken van Happy Feet 2. Hij was steeds hardop aan het lachen :) Daarna veranderde hij ook in een dekenmummie. Zaten we tegen twee stapeltjes deken aan te kijken. Emma heeft nog anderhalve film gekeken ('nee mama, ik ben echt niet moe'), daarna heeft ze het opgegeven en nog even geslapen. Ronald en ik hebben weinig kunnen slapen, maar goed, dat hoort er een beetje bij. 



Wat minder fris en fruitig ;) Einde vd tweede vlucht


Om een uurtje of 11 kwamen we in Nederland aan. Wonder boven wonder waren weer al onze koffers goed aangekomen, dus we konden snel door naar huis. Brrrr... wat een kou weer! Ons huis stond keurig te wezen dankzij Han en Gerda, heel fijn bij het thuiskomen! Om twee uur zijn we de katjes op gaan halen bij het pension. Ze waren heel blij om weer thuis bij ons te zijn en kwamen steeds gezellig knuffelen. Eind van de middag kwamen Cisca en Maddy nog even langs en na het eten zijn we allemaal lekker gaan slapen. 





Tot de volgende reis! Misschien in de meivakantie, en anders zeker in de zomer, want dan gaan we een rondreis maken vanaf Denver. We gaan dan als het goed is via Moab en Salt Lake City naar de Grand Tetons en Yellowstone, via cowboystadjes naar de Rockies en weer terug naar Denver. Nu al zin in!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten