maandag 22 februari 2016

Piraten en duikbussen

Zondag 21 februari


Hola guapos!

Vanmorgen maakten we ons wel wat zorgen om Basje. Hij had knalrode wangen, was verder heel bleek en voelde echt heel erg warm, terwijl hij zei dat hij het heel koud had. Oh nee... flinke koorts dus! Echt wel balen! We hadden voor vandaag ook leuke plannen gemaakt. Hij kon amper op zijn benen staan, maar hij had wel honger zei hij. We hebben hem wat sinaspril gegeven, het laatste restje van de fles, en hem toen voorzichtig meegenomen naar beneden naar de eetzaal. Ronald dook nog even het hotelwinkeltje in, waar ze ook een pijnstillend en koortsverlagend drankje hadden voor kinderen. Dat heeft hij gelijk gekocht.

In de eetzaal deed de sinaspril inmiddels zijn werk. De rode wangen werden steeds minder en Bas begon weer wat praatjes te krijgen gelukkig. Alleen moest Tim steeds vaker hoesten en hij begon ook over keelpijn en hoofdpijn, nee toch! We hebben hem ook maar gelijk een lepeltje van dat spul gegeven.

Het ontbijt was heel fijn, lekker veel vers fruit en heerlijke verse jus. Ronald had liefde met de homemade granola en de cuban coffee. En Tim ging uit zijn dak, want ze hadden zijn favoriete groene meloentjes. Daar kan hij hele schalen van opeten. Er was nog een klein meisje uit Chili die helemaal fan van Emma was en steeds om haar heen hing. Alleen een beetje moeilijk communiceren, want ze sprak alleen Spaans en onze kids komen niet veel verder dan 'hola' en 'un dos tres' ;)




Bas was inmiddels goed opgeknapt en Tim liep ook weer te rennen, dus onze tour kon doorgaan! We hadden gelezen dat de Pirate Duck Tour erg leuk was en boekten die van half 1. Ronald liet een auto van Uber komen om ons daar te brengen. Dat is een soort particulier taxisysteem in Amerika, erg handig (minder handig voor echte taxidrivers). Via een app kun je een aangesloten chauffeur in de buurt aanvragen om je op te halen. Je kan de beoordelingen lezen en de auto en faciliteiten uitkiezen. Zo kwam het dus voor dat uit de luidsprekers van onze uberrit Miss Montreal door het zonnige Miami klonk (want de faciliteit hier was je eigen playlist uploaden). Tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu!

Maar goed, de tour dus. We werden afgezet bij een soort piratenbus, helemaal in stijl met een kapitein en een hele enthousiaste vrouwelijke piraat. Deze bus reed langs de bezienswaardigheden van Miami, terwijl de dame vrolijk haar verhaal deed, met veel humor en knipogen. Alles werd vergezeld door gezellige bijpassende popmuziek. De kinderen leerden er piratenbewegingen bij en moesten regelmatig meedansen. Ondertussen kregen we veel leuke info en wetenswaardigheden over de stad te horen.







 En toen kwam nog het leukste: we kwamen aan bij een haven met een boothelling. En wat deed onze bus? Die reed van de boothelling af, zo het water in! Jawel, ons piratenschip was zeewaardig! Zo hadden we gelijk twee tours in 1: een land- en watertour. Erg leuk! We vaarden langs mooie uitzichten over de stad en daarna langs de huizen van heel wat beroemdheden. Dankzij de piratendame en haar enthousiaste praatjes en humor en de leuke muziek en feitjes, was het ook erg leuk voor de kids. En varen valt altijd goed bij onze kinderen.







Toen we na 90 minuten weer afgezet werden bij het beginpunt, zagen we in de straat verderop allemaal kraampjes staan met ondermeer veel vers fruit. Daar wilden we straks wel even een kijkje nemen! Maar eerst even een hapje eten. Dat werd een bezoekje aan de Subway, want daar hadden de kinderen hun zinnen op gezet. Prima hoor, even een broodje eten.



De straat met de kraampjes die we daarna even een stukje doorliepen, was erg gezellig. Zoals op veel plaatsen die we zagen in Miami waren er vrolijke mensen, terrasjes, gezellige latin muziek klonk overal vandaan en de kraampjes waren ook leuk. We kochten wat bakjes met frambozen en bosbessen. Daarna werd het een beetje te vermoeiend voor Bas, die het tot nu toe gelukkig prima gered had. We bestelden weer een Ubertje en lieten ons bij het hotel afzetten.

De zon was inmiddels helaas achter de wolkenkrabbers verdwenen, maar de kinderen wilden nog even zwemmen bij het hotel. Eerst gingen we kijken bij het rustige zwembad op de derde verdieping, maar omdat de zon er niet meer op scheen en het daar vrij winderig was, vonden we dat te koud voor de verkouden jongens en zijn we verder naar beneden gegaan. Daar was een groot en warm bubbelbad, waar Ronald met de kinderen ingedoken is. Het Chileense meisje was er ook weer en zij dook gelijk op Emma af. Ze hebben nog een tijdje samen gezwommen in het grotere zwembad. Tim deed ook nog eventjes mee, maar voor Bas vond ik het te koud. Die is nog even teruggegaan in het bubbelbad.









's Avonds zijn we nog even een stukje door Miami Beach gaan lopen en hebben we een hapje gegeten bij een lokaal tentje. Het vlees was er erg lekker. Alleen viel Tim weer op schoot in slaap. Gelukkig wel pas toen hij uitgegeten was. We hebben terug weer een uberauto laten komen en nu ligt de hele boel weer lekker te slapen. Hopelijk staat iedereen gezond weer op! Morgen hebben we een flinke rit voor de boeg, van Miami naar Orlando, waar we de rest van de vakantie gaan doorbrengen. We willen dan stoppen bij Cape Canaveral, het Kennedy Space Center. Ik ben benieuwd!





3 opmerkingen:

  1. Jongens het sit er echt heeerrrlijk uit! genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh joh klinkt super!
    Fijn dat de jongens weer opgeknapt zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai, hai, het ziet er allemaal leuk uit daar, lekker zwemmen in de buitenlucht, zal hier nog wel even duren. Gelukkig dat jullie toch nog weg konden met de zieken, nog veel plezier daar en voor allemaal een knuffel, doeiiii🌼😎😎

    BeantwoordenVerwijderen