donderdag 25 februari 2016

Katten met hoeden en eekhoornjes

Woensdag 24 februari

Vanmorgen werd Tim weer zo warm en bezweet wakker. Het zit nog niet helemaal goed met hem, arm ventje. We zijn de dag even rustig begonnen en alle kinderen hebben even gebadderd. Fris en redelijk fruitig stapten we naar buiten... middenin een enorme regenbui. Balen!! We zijn snel de parkbus ingeschoten en hebben daarna een hapje gegeten bij Cinnabon (heel fout maar wel even lekker). 

Omdat we gisteren vooral wat spannendere dingen hebben gedaan en Tim vaak niet mee durfde, lieten we hem kiezen waar we vandaag zouden beginnen. Hij koos voor het Dr Seuzz stuk op Islands of Adventure. Daar waren we gisteren doorheen gelopen en hij vond het er heel leuk uitzien. Dat was het ook. Heel vrolijk en met veel leuke, simpele en niet enge attracties voor de kleintjes. 



Eerst hebben de kids een hele tijd gespeeld in de (water)speeltuin. Het was weer begonnen te gieten (echt heel erg hard), maar ze waren toch al behoorlijk nat en speelden gewoon verder. Gelukkig brak daarna het zonnetje weer door, konden ze een beetje opdrogen. 







We zijn nog in de leuke draaimolen geweest en in de attractie Cat and the hat. Dat was erg leuk, een beetje a la carnaval festival. Echt wat voor Tim dus. Daarna nog in een treintje dat ook langs verschillende figuurtjes reed en, heel handig, de uitgang had bij een snoepwinkel. Vooruit dan maar, de kinderen mochten wat snoepjes scheppen. We hebben eventjes lekker in het zonnetje wat zoets op en wat gedronken. Er kwam nog een heel schattig eekhoorntje bij ons zitten.










Na dit stukje van het park hebben we weer de Harry Potter trein genomen naar het andere park. Het 'filmuitzicht' was dit keer weer anders, echt superleuk gedaan. In het studiopark zijn Ronald en Bas nog een keer samen in Escape from Gringotts geweest en Emma heeft een echte Hermelien (Hermione)-toveraarscape uitgezocht. Ook wel handig, want door het wisselvallige weer was het soms best fris en de dame wilde vanmorgen heel graag een topje aan. 




We hadden gelezen dat Men in Black ook een leuke attractie was die wel geschikt was voor Tim. Het was inderdaad leuk, lazerschieten a la buzz lightyear, met ook leuke poppetjes en achtergronden. Bas was de grote winnaar met 130.000 punten! 

Na het lazerschieten stortte Tim flink in. Hij werd weer heet en heel bleek en wilde lekker liggen. We konden met onze Amex creditcard in de Amex lounge even rustig zitten en wat snacken en drinken. Dat hebben we maar even gedaan, dan kon Tim even lekker liggen en bijkomen. Ik ben ondertussen nog een keer met Bas en Emma in de Transformers-attractie geweest. Toen we terugkwamen, was Tim iets opgeknapt gelukkig. We zijn toen nog in drie vrij rustige attracties geweest waar Tim ook in mee kon: Shrek 4D (een film waar de bankjes ook meebewegen), de Minions (Despicable me) en E.T. De Minion hadden we ook al in LA gedaan, een erg leuke attractie waar je 'opgeleid' wordt tot Minion. Daarbij gaat uiteraard vanalles mis, erg grappig. E.T. was ook nog wel even leuk, een beetje droomvlucht-achtig.

Het was alweer rond zes uur en we waren allemaal best moe van twee dagen pretparken. Dus zijn we uit het park gegaan en hebben we in het voorstadje van Universal een hapje gegeten bij Bubba Gump (van de film Forrest Gump). Lekkere garnalen, mmmm!

Morgen gaan we even heel rustig doen, en misschien onze derde (gratis) dag pretparken niet gebruiken. Tim is echt niet fit, ook al klaagt hij niet en vindt hij het prima om rustig in de buggy te zitten, en Bas trok het vooral vandaag niet goed meer. Die is echt zwaar overprikkeld door alle indrukken, geluiden, attracties, drukte... Ook al is het eigenlijk heel rustig in de pretparken, want we hebben eigenlijk nergens echt een wachtrij, kunnen overal zo in. Wel heel sneu (en ook wel vermoeiend), want hij wil eigenlijk zo graag, maar loopt ondertussen enorm te piepen en wordt om alles boos. We zien wel even hoe het morgen gaat lopen. Eerst maar eens lekker slapen en heel rustig op gang komen. 

ps: foto's van vandaag zijn met onze telefoons gemaakt, dus mindere kwaliteit...


4 opmerkingen:

  1. Awwww die timmie! jammer maar klinkt als of jullie het beste er van maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach wat sneu dat dat jongens niet 100% zijn. Die mantel ziet er echt heel echt uit. Leuk allemaal weer zeg!
    Enne ik vind de foto's er prima uitzien overigens! op onze blog plaats ik altijd enkel foto's van mijn telefoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai familie, jullie hebben heel wat gedaan in de pretparken, jammer dat Tim niet in orde is en Bas teveel indrukken krijgt te verwerken. Maar met af en toe een break gaat het wel. Het ziet er allemaal leuk en mooi uit daar, nog veel plezier daar, 🛌🛌🗽🗽😴😴

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat niet iedereen even fit is. Maar goed dat jullie er toch nog wat van maken. Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen