zondag 5 augustus 2012

Bergen, benzinestress en bomen

Zaterdag 4 augustus

Vandaag was weer een reisdagje. We gingen van Rancho Mirage/Palm Springs naar de kust, San Diego. Maar natuurlijk eerst een ontbijtje. Weer lekker naar The Palm Cafe, waar we gisteren geweest zijn. Aanradertje: lekker relaxt met erg lekkere ontbijtjes. Onze buiken waren weer (te erg) goed gevuld!

Van de auto's kon je dat niet zeggen... De mannen dachten dat ze na Palm Springs nog wel zouden kunnen tanken, maar we gingen regelrecht de woestijn in, en zagen woestijn... nog meer woestijn... en weer woestijn... en om de volgende bocht weer woestijn. Eindeloos! We gingen steeds hoger de bergen in, en na elke droge woestijnberg was er na de bocht weer een droge woestijnberg.

Ondertussen kregen we toch wel een beetje stress. De benzinetank raakte leger en leger, en het zag er niet uit alsof er ergens binnenkort bewoonde wereld aan zou komen. Wij kregen het steeds benauwder, en de boys op de achterbank werden steeds wilder en lawaaieriger. Geen goeie combi, kan ik je vertellen.

Uiteindelijk kwamen we bovenop een berg waar het ietsje groener begon te worden, en zagen we ineens ook echte bomen opdoemen! Best fijn, na al die woestijn. En nog fijner: er was een kleine brandweerpost in the middle of nowhere. Daar is Ronald maar even uitgestapt om te vragen of er een tankstation in de buurt was, want onze tank was al gaan piepen dat 'ie nou toch echt zo goed als leeg was. Gelukkig bleek er 12 mijl verderop een dorpje aan te komen, waar je kon tanken. Dat was nog wel even spannend onderweg, maar gelukkig hebben we het gehaald! Met een stuk lichter gevoel konden we onze reis vervolgen.

Inmiddels werd het groener en groener, en was er ook veel landbouw, fruitteelt en wijnbouw langs de weg. Mooi hoor! Een hoop mooie, ruime ranches. Weer zo anders dan 100 kilometer daarvoor. De temperatuur ging ook eindelijk weer omlaag, van 43 naar 30, heerlijk! Eindelijk weer een beetje lucht die fijn is om in te ademen, zonder dat je het gevoel krijgt dat de haren van je huid af schroeien.

Het werd wel steeds drukker op de weg. Verlaten landweggetjes veranderden in vijf en zelfs zesbaanswegen, die allemaal vol auto's reden. Ook weer even wennen! La Jolla, de wijk boven San Diego waar ons gehuurde vakantiehuisje staat, was nog even zoeken, maar uiteindelijk kwamen we bij een schattig huisje met een leuk tuintje, vlakbij de zee. Alleen de straat uitlopen, en je staat al aan het water.




We hebben even uitgepakt en zijn daarna lopend naar een goed visrestaurant gegaan, waar Ronald en ik heilbot met een korst van macademia's op hebben, heerlijk! Nu liggen de kids er in en zijn de mannen boodschappen voor de komende dagen aan het doen.

We hebben verschillende dingen op de planning staan voor deze week. We willen het een beetje om-en-om doen: een relaxdag (strand!) en daarna een dag ergens heen. Lekker rustigaan. Op de planning staan in ieder geval Seaworld, de San Diego Zoo en Legoland. Jullie lezen het nog wel!

Ronald moet deze week werken. Hij gaat drie dagen werken in Houston, morgenochtend vertrekt hij en dan komt hij woensdagavond weer hier terug.

2 opmerkingen:

  1. Dat huisje klinkt heerlijk! Daar houden jullie het wel even uit, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat ziet dat er leuk uit, dat tuintje!

    pffff en ik voel de stress door je blogje heen, weet je ook eens hoe ik me geregeld voel als ik weer eens vergat te tanken hahahahaha
    maar gelukkig allemaal goed gekomen

    heerlijk dat ron maar drie dagen gaat werken, ik dacht de hele week.....

    geniet van deze laatste week, en hou ons vooral op de hoogte!

    dikke knuffel van sas en nikki

    BeantwoordenVerwijderen