donderdag 9 augustus 2012

Chillpanda's en relaxapen

Woensdag 8 augustus

Beestjes kijken vandaag! We zijn naar de San Diego Zoo geweest, de dierentuin. Bij de ingang bleek maar weer dat in Amerika alles te koop is. Je kon voor het luttele bedrag van 500 euro een VIP-dag kopen in de dierentuin, waar je dan in je eentje bij alle dieren langskan, zonder andere bezoekers. Zo zullen filmsterren en artiesten dat wel doen als ze een dagje diertjes gaan kijken. Wij kozen maar voor een gewone dagkaart. Wel inclusief de skyfari, dan ga je met een kabelbaan dwars over de dieren naar de andere kant van de dierentuin. Daar zijn wij gestart, vonden de kids wel erg interessant. We begonnen dus bij het einde, en zijn terug gaan lopen naar het begin.



Het bijzondere aan deze enorme dierentuin is dat ze reuzenpanda's hebben. Die zijn heel zeldzaam in dierentuinen. Daar zeiden ze dat ze alleen in San Diego zitten en in China, maar Han vond op google verschillende andere dierentuinen ;) Maar goed, ze zijn wel bijzonder. Hoe bijzonder bleek toen we naar het verblijf toe liepen. We moesten er namelijk in de file naar toe! Allemaal in de rij en wachten, wachten, wachten! En dan om de beurt naar binnen steeds, per familie. Maar goed, ze waren ook bijzonder schattig. En bijzonder chill, want ze zaten in de ultieme relaxstand achter elkaar alleen maar bamboebladeren naar binnen te schuiven. (Maar zeg nou eerlijk, ze zijn echt superschattig knuffelbaar toch?)






Verder hebben we de andere dieren ongeveer allemaal gezien. Favoriet zijn altijd de olifanten (bij de volwassenen), giraffen (Emma en Tim) en de krokodillen (Bas). En de aapjes zijn ook altijd leuk.












Oh en bij de giraffen was er net een baby van twee maanden oud, zo lief!!









De gorilla's waren ook leuk, ze zaten achter een glazen wand, heel dichtbij, en kregen net eten, dus waren allemaal te zien en erg actief.



De meeste dieren waren niet zo actief trouwens. Het was heel warm en ze lagen bijna allemaal in de schaduw te relaxen.

Toen we na een hapje eten terug kwamen bij het huisje, was papa Ronald weer gearriveerd! Na veel knuffels gingen de kids lekker slapen en Gerda en ik nog een spelletje doen. Welterusten!

3 opmerkingen:

  1. Zo te zien aan jullie foto's echt een prachtige dierentuin. En die panda's, echt superlief.
    Ben benieuwd wat jullie nog meer gaan doen/beleven.
    Groetjes Desiree.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk!! Had al wel eens het eea gelezen over deze dierentuin, ziet er mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat gaaf die reuze panda's! echt super zeg! hoe was de dierentuin verder? mooi?

    en fijn papa ronald ook weer bij het gezelschap! ik wens jullie nog een paar prachtige dagen toe!

    xxx sas

    BeantwoordenVerwijderen