woensdag 8 augustus 2012

Zeewier en watergevechten

Dinsdag 7 augustus


De dag begon goed: met een verstopte, overstromende wc! Bleghhhh! Gelukkig vond Gerda een ontstopper in de garage en kon Han het euvel snel verhelpen. Bas had zich ondertussen achter ons bed verstopt, die vond het erg eng, zo'n wc die maar bleef stromen. Maar hij was snel getroost met het vooruitzicht dat we vandaag naar het strand zouden gaan.

We hebben rustigaan gedaan, eerst nog even in de tuin gelezen en daarna nog even een broodje in het huisje gegeten. Daarna zijn we naar het strand hier om de hoek gegaan. We waren net goed en wel in het water en Han was lekker even aan het zwemmen, toen we door een baywatch-meneer werden aangesproken. Jawel, compleet met rood broekje aan! (maar het 6packje viel tegen). Best stoer toch? Hij zei dat we op dit gedeelte van het strand niet mochten zwemmen, dat moest een stuk naar links. Dit stuk was voor surfers. Nou zagen wij verderop net zoveel surfers als hier, beetje vreemd. Maar goed, we hebben braaf geknikt en zijn niet meer gaan zwemmen. De boel opbreken en verhuizen hadden we geen zin in, dus de rest van de middag niet meer gezwommen.







Je kan meer doen met water dan alleen zwemmen, dus de kids begonnen een watergevecht met opa en oma. Ik waag me even niet zo in de golven na mijn voetavontuur van vorig jaar, dus ik heb toegekeken en foto's gemaakt ;)







Er ligt hier trouwens heel veel zeewier op het strand, hele struiken tegelijk! Dat is ook best leuk speelmateriaal :) De kids hebben nog een kuil voor Tim gegraven en die versierd met zeewier. Emma had trouwens nog een ongelukje: ze werd (denken we) geprikt door een kwal en kon een tijdje niet lopen en had veel pijn. Gelukkig zakte het na een half uurtje weer en is ze weer gaan spelen. Ik zag al hele ziekenhuistaferelen voor me...





Om een uurtje of half zeven werd Timmetje erg moe en was het ook wel weer mooi geweest. We hebben alles weer ingepakt en zijn naar het huisje gelopen, waar ik de kids even flink geschrobt heb om alles weer zandvrij te krijgen. Lekker gelijk pyjamaatjes aan en even rustig zitten. Gerda en Han hadden inmiddels een megagrote pizza gehaald die we met z'n allen gedeeld hebben.



Vanavond bijtijds slapen, want morgen willen we naar de San Diego Zoo (dierentuin). Die schijnt wereldberoemd en erg mooi te zijn, maar ook heel groot, dus we willen een beetje de tijd hebben. Truste alvast!

1 opmerking:

  1. Veel plezier alvast in de zoo. Klinkt als een heerlijk dagje strand dit!

    BeantwoordenVerwijderen