donderdag 2 augustus 2012

Grote stenen en hagelstenen

dinsdag 31 augustus

Vanmorgen even snel ontbeten en op naar de Grand Canyon. Het was toch nog lekker zonnig, dus de korte broeken weer aangeschoten. Bij het visitor center hebben we eerst de rangerboekjes opgehaald, want Emma en Bas wilden graag meedoen. Bas mocht ook helemaal meedoen, want er was een categorie van 4 tot 8 jaar. Ze moesten alleen wel een rangerprogramma bijwonen. We besloten die van 1 uur te doen bij het El Tovar hotel in het park. Maar eerst even wat viewpoints bezoeken nu het nog helder weer was.








We zijn als eerste naar het Mather viewpoint gegaan. Prachtig! Maar wel heel erg druk. Vooral veel Aziaten. Daarna hebben we en stukje gelopen richting het volgende viewpoint. Toen Han op zijn horloge keek, bleek het opeens al 12 uur te zijn. We moesten maar snel met de parkbus naar El Tovar gaan, anders misten we het kinderrangerprogramma nog.





Terwijl we naar de bus liepen, kregen de kids ruzie met elkaar. Bas duwde Emma, die vervolgens tegen Tim aan viel, die weer op de grond belandde. Hij bloedde behoorlijk, dus we liepen even vertraging op met troosten, schoonmaken, pleisters en Bas in de hoek zetten. Uiteindelijk kwamen we pas om 13.20 bij El Tovar aan!



We zijn maar snel naar het gedeelte gelopen waar de rangers waren, en daar stonden alle kinderen al in de rij om hun rangerboekjes te tekenen na de activiteit. Ehmm... wat nu? We hebben de kids maar achter in de rij gezet, weten die rangers veel dat we de laatste minuut binnen zijn komen vallen... ;) Gelukkig vonden ze het geen probleem en zijn de boekjes getekend. Daarna nog een paar opdrachten uitvoeren (onder andere het uitzicht tekenen) en toen konden we ook hier hun junior ranger badges in ontvangst nemen, uiteraard na ingezworen te zijn.





Ondertussen begonnen onze magen toch wel wat te rommelen. Een lodge verderop kon je wat te eten kopen, hoorden we. Wij dus daar naartoe. Inderdaad, je kon voorverpakte kleffe broodjes kopen, pretzels en zakjes chips. Hmm, geen geweldige lunch, maar ach, het vult de maag weer wat. De pretzels bleken niet te eten (echt heel goor!) dus het werden de chippies.



Toen we op een bankje wilden gaan zitten om het op te eten, begon het opeens keihard te onweren! Best eng hoor, zo middenop de rim op die enorme hoogte en dan overal om je heen felle lichtflitsen en harde knallen! We zijn bij de eerste regendruppels naar de parkbus gegaan en mochten gelukkig nog net met de volle bus mee. Toen we de eerste bocht om reden, begon het toch hard te gieten! Echt hele zwembaden tegelijk kwamen er naar beneden en het park overstroomde. Overal spontane snelstromende riviertjes!

Wij hadden nog goede hoop dat het een paar bushaltes verderop droog zou zijn, maar het goot alleen maar steeds harder, en op een gegeven moment begon er een echte hagelstorm! In de Grand Canyon, bizar toch! Hebben wij weer hoor! Iedereen zat verbaasd te staren naar die witte dikke korrels. Behalve wij natuurlijk, want wij zijn wel wat gewend ;) We hebben ons maar bij de parkeerplaatsen laten afzetten en zijn het park uitgevlucht. Ter bewijs nog even een foto van de witte grond overal bij de Grand Canyon, anders worden we vast niet geloofd ;) (vanuit de rijdende auto dus niet zo goed)



Een binnenactiviteit zoeken dan maar... die vonden we in de vorm van het Imaxtheater, waar een film over de grand Canyon draaide. Best leuk en mooi, maar wel super-Amerikaans met veel tamtam. Bas vond het overigens minder, die zat steeds te gillen als er veel water in beeld kwam. Achteraf had hij trouwens wel veel praatjes. ('Nee hoor papa, ik vond het helemaal niet eng!')

We zijn gaan eten in een soort cowboyrestaurant waar ze lekkere steaks hadden. Wel erg chaggo personeel, daar word je niet blij van. Maar goed, het smaakte goed en inmiddels was de regen gelukkig ook gestopt, dus konden we veilig naar ons motelletje om te slapen.

1 opmerking: