dinsdag 7 augustus 2012

Shamu, Elmo en Biff

Maandag 6 augustus

Eerst: Hieperdepiep hoeraaaa voor Evy! Gefeliciteerd, lief meisje! xxx

Vandaag was het Seaworld dag! Emma had hier al de hele maand naar uitgekeken. In Florida vorig jaar vond ze het al geweldig, en deze scheen nog leuker te zijn.

Na ons een tierelier geschrokken te zijn van de entreeprijzen (75 voor volwassenen en 65 voor kids, holymoly! Snel vergeten!) zijn we eerst het plattegrondje met de showtijden gaan bestuderen. Er zou over een kwartiertje de huisdierenshow zijn, Pets Rule. Daar zijn we dus gelijk naar toe gegaan. Dat was erg leuk! Ongelofelijk dat ze ook dieren zoals katten iets kunnen aanleren! Emma zag er brood in, en vond dat we Mimi, Macho en Puckie ook maar moesten gaan trainen. Lijkt me best lastig, aangezien ik die beesten al niet eens zo wijs krijg om niet op het aanrecht te springen.



 Onderweg naar de huisdierenshow hadden de kids al een Sesamstraat speeltuin gespot. Aangezien Tim helemaal fan is van Sesamstraat, moesten we daar vooral de tweede stop doen. Elmo's flyfish viel in de smaak bij de ukkies, die wilden daar perse in. Han is niet van de attracties, maar omdat we er per twee in moesten en niemand alleen wilde, heeft hij het er toch op gewaagd, en het er gelukkig levend van af gebracht (zij het met zijn ogen dicht). Tim zat naast mij helemaal te joelen, die vond het geweldig en was helemaal heppiedepeppie!



Er zijn zo veel shows in Seaworld, dat je eigenlijk echt een strakke planning moet hebben van waar je wanneer naar toe moet. Ik heb een poging tot gedaan, maar die ging niet helemaal gestroomlijnd. Maar we hebben toch bijna alle shows uiteindelijk gezien.

Shamu de orka moesten we natuurlijk ook gezien hebben! Daar gingen we dus heen toen Tim afscheid had kunnen nemen van Elmo. In Orlando vonden we de orkashow maar een hoop geblaat, maar hier was hij een stuk leuker. Het begon, net als in Orlando, wel weer erg Amerikaans. Mensen die gevochten hadden voor het vaderland of mensen die nu in het leger zaten, moesten opstaan en kregen applaus van het hele stadion. Daarna kwamen de orka's het basin in gezwommen. Wat een enorme grote, machtige dieren zijn dat! Wel bijzonder om die te zien zwemmen en springen. Met enorme klappen deden ze reuzebommetjes, waardoor de eerste 20 rijen in de soak zone zeiknat werden.



Tegenover de orka's was het aaizwembad van de dolfijnen. Daar kun je aan de rand van het water gaan staan en met een beetje geluk dolfijnen aaien. Gerda stond naast een vervelende vent, die als hobby dolfijntjepesten bleek te hebben. Die mafkees ging gewoon aan een dolfijn zitten trekken om hem op zijn plaats te houden! Gelukkig greep de dolfijn in, en spetterde hem met zijn staart kletsnat. Helaas voor Gerda bevond zij zich ook in de gevarenzone, dus die kwam ook niet droog over.




Inmiddels was het alweer lunchtijd, en hebben we even een snelle tosti genomen. Tijdens het eten zagen we de Sky Tower steeds omhoog gaan, een toren die langzaam heel hoog de lucht in gaat en draait, met een prachtig uitzicht. Een soort van Pagode van de Efteling, zeg maar. Dat vonden de kinderen heel erg interessant, dus daar moesten we ook in. Uiteraard moest Bas net weer plassen toen we net in de rij stonden, dus moesten we de rij weer uit en wachten tot hij terug was. Daarmee misten we twee rondes van de tower, en konden we niet op tijd zijn bij de zeeleeuwenshow. Helaas pindakaas, daar ging mijn strakke planning ;)



In plaats daarvan zijn we maar alvast in de rij gaan staan voor de dolfijnenshow. De mensen gaan al vroeg in de rij staan, en als je maar een kwartiertje van te voren aankomt, heb je een slechte plek. Maar hier hadden we een mooie, in het midden, maar net buiten de soak zone. Het was een mooie show, met veel acrobatiek er in. Soort cirque du dolfijn, zeg maar. Beetje Disney ook wel, met een mierzoet verhaal er in.


We zagen op het kaartje dat de zeeleeuwen- en ottershow om half zeven 's avonds nog een keertje zou komen. Het was inmiddels vijf uur, dus we konden nog wat meer van het park zien. We hebben een beetje rondgelopen, en zijn toen naar de 4D bioscoop van Sesamstraat geweest. Dat was erg leuk, met wind en regen en water wat je echt voelde en natuurlijk alle Sesamstraatfiguren. Tim vond het helemaal geweldig, die zat maar te stralen en te roepen en te zwaaien! Onze held Bas raakt altijd in paniek bij 3- of 4D, maar het ging best goed. Hij hield zij brilletje op, en heeft maar twee keer gegild en geroepen dat hij weg moest ;) Na afloop had hij heel veel praatjes en wilde hij eigenlijk gelijk nog een keer!! Wat een wonder... (Bas maakt wel stappen, deze vakantie!)


Na wat meer rondwandelen, was het inmiddels tijd voor onze eerder gemiste zeeleeuwen- en ottershow. We vonden een mooi plekje middenvoor, net boven de soak zone. Emma en Bas waren eigenwijs, die wilden nat worden en gingen een paar rijen voor ons zitten ;)


De show was superleuk, vooral door een komiek (Biff) die twintig minuten voordat de echte show begon, het publiek ging entertainen. Erg grappig, hij deed ondermeer allerlei artiesten na, maar moest iemand van de schoonmaak voorstellen.

Hier deed Biff Vogue van Madonna ;)

De show zelf was ook vol humor. Er werd de draak gestoken met de andere (vooral serieuze) shows van Seaworld. Lekker luchtig en maf!

Daarna hebben we in het park nog even een pizza gegeten. Dat was een beetje de pizza van Andre van Duin van het pizzalied ('de onderkant is van karton, maar dat heeft niemand in de gaten') maar dat mocht de pret niet drukken. Tim draaide als afsluiter nog even een goede poepieluilui, en na het verschonen zijn we weer richting huisje vertrokken.


3 opmerkingen:

  1. Had ik al geschreven dat het vandaag wel weer heel warm (30+) en zonnig was?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat een geld, maar wat een shows! Leuk hoor! Ik ben jaaaaaaaren geleden naar SeaWorld in Orlando geweest en vind dat toen ook zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk zeg!!!
    Ik geniet van de dingen die jullie beleven en beschrijven hier op jullie blog...
    Wat een fantastische belevenis deze reis voor jullie en voor de kinderen!
    Zeker voor Emma en Bas onvergetelijk denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen