donderdag 8 augustus 2013

Mickey en prinsessen

Woensdag 7 augustus

Snel even een ontbijtje scoren bij ihop (hoewel, snel, niks is hier
snel... Je moet overal in een rij staan en lang wachten hier) en dan
snel door naar Disneyland, het originele, allereerste Disneypark. Het
eerst dat opviel, was dat het kasteel van Doornroosje heel klein is!
Echt, ik denk maar 1/4 van het kasteel in Parijs en Orlando! En het
was druk... Heel erg druk!



Ik had van te voren een lijstje gemaakt van attracties die leuk waren
voor de kinderen, op volgorde van looproute. Jaja, goeie voorbereiding
he! :) We gingen dus als allereerste naar Buzz Lightyear, om Bas vast
op te warmen (die vindt hij namelijk geweldig) en omdat het er nu nog
niet zo druk was.






Daarna snel door naar fantasyland, want daar zijn de
leukste attracties voor kleinere kinderen. We zijn daar eerst in
Sneeuwwitje en pinnoccio geweest. We wilden ook naar Peter Pan en
Alice in Wonderland, maar daar stond al een rij van 50 minuten! Die
hebben we dus even overgeslagen om eventueel later nog te doen. De rij
werd echter helaas niet korter, dus die gaan op een verlanglijstje
voor een andere keer.



We zijn daarna naar twee shows geweest, eentje van Rapunzel met veel humor en eentje van Mickey Mouse. Zoals altijd bij Disney van goede kwaliteit en goeie zangers. Na Mickey zijn we in It's a small world geweest, die mag je echt niet missen als je in disneyland bent. Erg leuk, alleen krijg je dat muziekje maandenlang niet meer uit je hoofd ;) Tim vond het prachtig, die zat te stralen en te lachen en overal naar te wijzen.






Mickeys huis moest natuurlijk ook bezocht worden, want Tim is helemaal fan van hem. Grappig om te zien, al die meubels en spulletjes in Disneystijl. Aan het einde van het huis, de tuin en de schuur kon je op de foto met Mickey. Tim durfde eigenlijk niet zo goed, maar als ik hem optilde wel. Leuk gedeelte van het park trouwens, dit. Ze hebben een heel dorpje nagebouwd, toon town, met ook de boot van Donald Duck, een speelhuis van Goofy en zelfs een achtbaan in die zelfde stijl. Daar wilden Bas en Emma graag in met Ronald, maar toen hij in de rij stond, haakte Bas toch af.








We dachten daarna naar een rustiger stuk van het park te gaan, maar het was echt overal superdruk. Maar goed, op naar Winny de Poeh, waar gelukkig geen rij stond. Toen we daar uitkwamen, wilden ik, Han en Gerda nog het spookhuis in. Emma wilde ook wel mee, dappere griet. We kwamen eerst in een klein kamertje, waar de deur dicht ging. Opeens ging de vloer zakken en werd de kamer hoger en hoger en de schilderijen stretchten mee! Toen ging ineens het licht uit en hoorde je keihard gegil! Emma raakte er van in paniek en moest hard huilen. Gelukkig was dat over toen we in de karretjes stapten. Ze wilde wel heel graag tussen oma en mama in zitten, dus opa Han moest helaas alleen.



Het spookhuis was verder heel mooi gemaakt, met rondzwevende geesten, spoken en andere enge dingen. Emma begon met haar ogen dicht en handen voor haar oren, maar die gingen steeds meer weg en ze durfde steeds meer te kijken. Eigenlijk was vooral die eerste kamer het engst voor haar.

Toen we bij de uitgang van het park kwamen, zagen we toevallig Ariel, de kleine zeemeermin staan. Ze stond er blijkbaar net, want er stond maar een klein rijtje om met haar op de foto te staan. Emma is er snel tussen gesprongen. Ze was toen ze kleiner was helemaal gek van Ariel, en ook nu is ze nog een van haar lievelingsfiguren. Ze wilde dan ook heel graag op de foto en stond helemaal te stralen!



Uit het park hebben we gegeten bij de Cheesecake factory, echt heerlijk eten! En daarna natuurlijk een punt cheesecake na, heerlijk! (bijna zo lekker als van Gertie, maar zij blijft de kampioen hoor!) Timmetje viel tijdens het eten zomaar in slaap bij oma op schoot. Het waren ook hele vermoeiende dagen, dus snel naar bed!

2 opmerkingen:

  1. It's a small world... ja nu je het zegt zit het liedje ook weer in mijn hoofd!
    Leuk, leuk leuk! Ook leuke foto's! Die bij die spiegels is erg grappig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk! En bedankt, ook ik zit met het deuntje in mijn hoofd nu ;-)

    BeantwoordenVerwijderen