maandag 18 juli 2016

Dag 3 – maandag 18 juli

Poeh… wat een warmte hier! We verwachtten eigenlijk dat het frisjes en nat zou zijn hier. Ik had al een extra lange broek en paraplu ingepakt voor Ierland, krijgen we gewoon een hittegolf! De Ieren zijn zelf allemaal verbaasd geloof ik. Maar ik klaag echt niet, we boffen zo erg!

Vanmorgen doen we even rustigaan. Rustig opstaan, nog even foto’s bewerken, rustig ontbijten… Ook omdat we de komende twee dagen vroeg op moeten staan. Om een uurtje of elf vertrekken we weer richting hop-on-hop-off bus, na een tussenstop bij een camerawinkel. We pakken de bus aan de overkant van het water, in het temple bar district, anders gaan we eerst nog alle bezienswaardigheden aan deze kant van de rivier langs met de bus. Vandaag gaan we naar de dierentuin, de Dublin Zoo. Die ligt in het enorme park het Phoenix Park. Onderweg horen we weer veel info over Dublin. We rijden ook langs de oude Guinness brouwerijen. Wat een enorme complexen zeg! Jammer dat we daar hoogstwaarschijnlijk geen tijd meer voor hebben. Nouja, dat is er eentje voor de bucketlist dan.



Na een flinke tijd in de bus komen we aan bij het park. Het is behoorlijk druk, en inmiddels ook behoorlijk heet. Omdat het zo warm is, hebben we al snel dorst. We ploffen (met de rest van Ierland) onder grote bomen neer en doen een snelle picknick in de schaduw. Even verderop is het olifantenverblijf. Er staan twee schattige jonge olifantjes nog wankel bij hun moeders. We hebben geluk, want er is net een oppasser bezig met voeren, dus de olifanten staan allemaal recht in zicht. De oppasser pakt na het voederen een grote tuinslang en begint de fanten nat te spuiten. De groten vinden het duidelijk heerlijk en laten zich uitgebreid besproeien. Een van de kleintjes vindt het maar niks, en rent steeds snel opzij.




De kinderen spelen nog een tijdje in een speeltuintje in de buurt. Er zijn veel speeltuintjes tussendoor. De dierentuin is erg mooi aangelegd, met veel mooie planten en bloemen. We zien alleen niet al te veel dieren. Veel verblijven zijn ogenschijnlijk leeg, en er zijn ook hele stukken zonder dieren. Toch is het een leuk uitje. Emma, Bas en Tim hebben het erg druk met de dieren op de foto zetten. Bijna bij het einde van het park ontdekken we nog een grotere speeltuin met ook een hoge glijbaan. Ook daar spelen de kids nog even, tot het sluitingstijd is en we ons snel naar de uitgang begeven.











Terug in de bus blijken we toch opeens verrassend dicht bij het centrum te zitten. Een bocht verder en we zitten weer middenin de stad! Door het totaal omrijden van vanmorgen langs de toeristische punten leek het een heel eind. We horen dat kinderen die gebruikmaken van de hop-on-hop-off bus een gratis ijsje krijgen bij de ijssalon van stop 22. Laten we er daar nou net toevallig uit moeten! De kids laten het zich geen twee keer zeggen en vragen gelijk om het ijsje. Het is 1 bolletje, waarschuwt het vriendelijke meisje achter de balie. Geen probleem hoor, we zijn allang blij. Dan neemt ze een grote lepel en schept ze een enorme scoop ter grote van een flinke tennisbal op voor Emma, Bas en Tim. Uiteraard laat Bas zijn bol bij de eerste de beste stap naar buiten op de grond vallen. Oeps! Het meisje lacht en geeft hem direct een nieuwe bol in een bekertje. Bofferd!

We hebben inmiddels flinke trek gekregen. De kinderen willen alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieeeeeeeft bij de Burger King eten. We hebben geen zin om te gaan zoeken, dus geven toe. Dan maar even een snelle burger. Kunnen de kids in ieder geval bijtijds naar bed, want we moeten morgen vroeg op. Om kwart voor negen moeten we ons al melden in de stad voor het begin van onze dagtour buiten Dublin. Alleen is het nu erg heet in het appartement, dus de kinderen liggen nog steeds wakker. Dat schiet ook niet op. Tot morgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten