zaterdag 21 juli 2012

Natuurpracht en verkeerde ingangen


Woensdag 18 juli

Goedemorgen! Vandaag redelijk lang geslapen, rond 8 uur waren we wakker, en Basje zelfs nog wat later. Eerst maar eens alle kids in bad gezet, die konden wel een poetsbeurt gebruiken. Na een ontbijtje van boterhammetjes in ons huisje, zijn we vertrokken naar het park. We hebben bij de ingang een America the Beautiful pass gekocht. Hiermee mag je (per auto) een jaar lang in alle nationale staatsparken. Aangezien we er nog een paar willen bezoeken deze vakantie, was dit het handigst. De ingang bleek echter een verkeerde ingang te zijn. We wilden eigenlijk naar Yosemite Village om daar eerst het bezoekerscentrum te bezoeken, en daarna wandelen naar de waterval. De ingang waar we nu naar binnen gegaan waren, bleek alleen te zijn voor het deel van het park dat Hetch Hetchy heet. Het was overigens prachtig, dus zonde was het niet. Hetch Hetchy is een stuwmeer waar elektriciteit opgewekt wordt. Het meer ligt prachtig tussen de hoge, ruige bergtoppen en voor de dam is er een enorme diepte waar het water in omhoog spuit.




Toen we door de goede ingang naar binnen waren gegaan, zijn we een hapje gaan eten bij een tentje en daarna maar meteen gaan lopen naar de waterval. Wat is het hier ontzettend, mega, super, waanzinnig prachtig!!!!! Echt heel erg mooi en overweldigend! Alleen vinden wij het wel heel erg jammer dat het er zo ontzettend druk is. Je loopt bijna in rijen over de paden en overal staan auto’s geparkeerd. Zo zonde!









De waterval zelf was nu niet zo spectaculair, bijna opgedroogd. Maar het was toch heel mooi. Na de wandeling hebben de kids nog een tijdje in het bos gespeeld. Daarna zijn we met de parkbus naar Curry Village gegaan om een pizzaatje te eten. Toen snel weer terug naar huis, want we wilden voor het donker thuis zijn. Dat is mislukt, ondermeer omdat we toch opeens door een verkeerde uitgang reden. Dat werd een heel stuk terugrijden en dus ook het laatste stuk, een hele slechte weg middenin het bos op een berg, in het pikkedonker terugrijden! Brrr... ik ben blij dat we veilig terug zijn gekomen!








Bij terugkomst bleken de paspoorten nog niet aangekomen te zijn. Hiervan schieten we toch best wel in de stress!! Hopelijk zijn ze er morgen!

1 opmerking:

  1. wat een prachtige plaatjse levert dat yosimite park op zeg! echt heel erg mooi.......kan me goed voorstellen dat jullie er van onder de indruk zijn, hoe vinden de kids het......

    en nog geen goed nieuws over de paspoorten, spannend........

    oja, ik begin je opmerking over de reacties te begrijpen hihihi

    x sas en nikki

    BeantwoordenVerwijderen