zaterdag 21 juli 2012

Oude huizen en goudzoekers


Vrijdag 20 juli

We waren zowaar snel weg vanmorgen, rond tien uur. Het wordt nog wat met ons. Tot nu toe hebben we ook nog niks kunnen ontdekken dat we vergeten zijn ;) We hebben de Tioga bergpas gereden, dwars door Yosemite heen. Wow, echt ongelofelijk, waanzinnig prachtig!!! Stijle bergruggen, enorme rotsen met daarop een paar boompjes, grote bomen en mooie bergmeertjes gleden voorbij. Ook zagen we hele hoge bergtoppen bedekt met sneeuw. Echt waar, een foto doet geen recht aan hoe mooi de landschappen hier zijn! Echt overweldigend!







Na een tijdje rijden, kwamen we bij Mono Lake, een heel mooi meer tussen de kale, woeste bergen. Een vreemd meer, want overall verrijzen vreemde torentjes van steen. Natuurlijk hebben we daar even foto’s gemaakt vanaf het uitzichtpunt. 




Daarna zijn we doorgereden naar Bodie. Dat is een origineel spookstadje uit de goudzoekerstijd. Goudzoekers zijn hier naartoe gekomen in 18nogwat en al snel werd het een grote stad van meer dan 10.000 inwoners. Een hele wilde stad in het wilde westen, want er waren ontelbare saloons, gokpaleizen en bordelen en er kwamen erg veel bandieten op af (denk: Lucky Luke ;)). Op een gegeven moment was er een klein, boos jongetje (Billy) dat de hele boel in de fik heeft gezet omdat hij geen taart mocht tijdens een verjaardagsfeestje, en toen is 95 procent van de stad afgebrand. De resterende 5 procent probeerde nog te overleven, maar al snel zijn ook zij weggetrokken of overleden. En nu is het dus een spookstadje in de originele staat waarin het achtergelaten is. Superleuk en interessant om te bekijken, en ook best spooky!





We moesten er wel wat voor over hebben: de weg naar Bodie is laaaaang en de laatste kilometers zijn overhard en lopen omhoog. We kwamen dan ook aan als 7 bleke milkshake-jes, maar het was het waard. We hebben een tijdje langs de huisjes geslenterd, overal binnengegluurd en mooie foto’s gemaakt. Tim was moe en is op een gegeven moment in slaap gevallen in zijn wagentje, maar Bas heeft lekker rondgerend en vond vooral de oude auto’s erg leuk. Emma had veel belangstelling en heeft op haar gemakje alles bekeken en veel vragen gesteld. Ook het museum vond ze erg interessant.





Om een uurtje of 5 zijn we weer weggereden, toen werd het overigens erg warm in de zon. Graadje of 32. Daar zullen we vast morgen naar terugverlangen, want dan gaan we naar Death Valley, de warmste plek op aarde. Ik ben benieuwd!




We overnachten vannacht in Virginia Creek Settlement, een motelletje langs de weg. Wel grappig, we hebben een soort van blokhutkamertjes. In onze kamer staan een queenbed met aan beide zijden een 1-persoonsbed gepropt, daar liggen de jochies. Ze proberen nu in slaap te komen, maar het gaat moeilijk omdat het erg warm is en we geen airco hebben. Ik heb de ramen opengelaten, maar daardoor zijn er weer veel geluiden van verkeer en praten enzo. Gerda en Han hebben het wat beter, die hebben een balkonnetje met deuren erin, lucht net wat beter door. Daar ligt Emma nu op een slaapbank onder toezicht van Gerda, terwijl Han en Ronald wat boodschappen proberen te scoren voor morgen onderweg.

1 opmerking:

  1. wauw, dat ziet er gaaf uit, dat stadje, daar zou ik ook wel eens op mn gemakje doorheen willen slenteren.........

    hoe is de nacht gegaan

    x sas

    BeantwoordenVerwijderen