dinsdag 17 juli 2012

Zeeleeuwen, kwallen en chowder

Waar was ik gebleven... Na het bloggen vanmorgen zijn we gaan ontbijten bij the Breakfast Club. Wooow... superlekker! French toast met banaan, echt heerlijk! Emma en Tim hebben ook lekker french toast op en Bas pancakes.

Daarna zijn we naar het Monterey Bay Aquarium geweest. We vonden een stuk voorbij het aquarium pas een parkeerplek, maar er naar toe was een mooie wandeling langs de kust. Na een tijdje kwamen we bij een strandje met een heleboel vreemde stenen er op. Hee... maar... bewoog die steen nou net? Toen we het beter gingen bekijken, bleken er heel veel zeeleeuwen te liggen! Zo bijzonder om die met zo veel in het wild te zien! We hebben er een hele tijd bij staan kijken, en ik had wel de hele dag foto's kunnen maken.






Maar goed, het aquarium dus. Wat een leuke plek! Heel erg leuk aangelegd, niet alleen een aquarium, maar een hele tentoonstelling met heel veel interactieve dingen, heel veel beestjes en heel veel dingen voor de kids om te doen en om mee te spelen. Echt een aanrader, mocht je ooit in de buurt komen. Het leukste vonden de kids de gedeelten waar je zelf de zeedieren en planten mocht aaien en aanraken. Vooral de zeesterren waren favoriet.








Maar ook het Splash-gedeelte was helemaal leuk. Allemaal waterspeeldingen voor de kids, zoals bootjes die je door golven moest loodsen. Er was ook een geweldige tentoonstelling over kwallen met veel leuke en grappige interactieve dingen.









We waren pas om een uurtje of 5 klaar bij het aquarium (en dan hadden we volgens mij nog niet eens alles gezien) en zijn daarna door de stad gaan lopen. Leuke stad, met oude straatjes en veel houten gebouwen en snuffelwinkeltjes. We zijn uiteindelijk op de supergezellige pier belandt in de Old Fishermens' Warf. Daar hebben we overheerlijke clam chowder gegeten en Ronald een crea torentje met tonijn en advocado. Ondertussen zagen we door het raam veel pelikanen en zeeleeuwen.









Nu zijn we in het motel terug, en de kids liggen lekker te slapen. Wel een irritatiepuntje: gelijk naast onze slaapkamer is een kleine patio, en daar is nu een groep mannen aan het feestjes met bier, muziek en heel veel herrie, schreeuwen, lachen... en dat bij ons slaapkamerraam. Heel irritant en hard, klinkt alsof ze in onze slaapkamer zitten met z'n allen! Hopelijk stoppen ze straks... (maar zo klinkt het eigenlijk niet...) Lang leve de oordopjes anders!

Morgenochtend vertrekken we richting Yosemite, het eerste nationale park dat we deze vakantie gaan aandoen. Ik heb er veel zin in, het ziet er zo mooi uit op de foto's!

4 opmerkingen:

  1. Update: de luidruchtige mannen braken keurig netjes om tien uur het feestje af en alles is weer rustig! Nu ga ik lekker slapen! Truste! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat lief van die luidruchtige mannen hahahahahaha
    hopelijk heb je lekker kunnen slapen

    weer een mooi verslag, hoe is emma's nacht zonder koetie verlopen?

    liefs sas en nikki

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze heeft goed doorgeslapen tot een uurtje of 7 gelukkig! Last vh tijdsverschil lijkt voorbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt geweldig dat aquarium zeg! Leuke dag dus.
    Balen van Em haar knuffel...veel plezier alvast voor de rit naar Yosemite

    BeantwoordenVerwijderen