zondag 22 juli 2012

Ontiegelijk warm!

Zaterdag 21 juli

Op weg naar de hitte!

Na een lekker ontbijtje in ons motelletje zijn we bijtijds vertrokken richting Death Valley. Onderweg hebben we nog even gegeten bij een van oorsprong Nederlandse bakker, Erik Schat Bakkerij. Wel geinig, maar ontzettend druk en erg veramerikaanst. Maar dat maakte het ook wel weer grappig. Wist iemand dat oliebollen een 'dutch treat' is, 'for good luck'? ;)

Daarna verder rijden naar Death Valley. Onderweg zagen we de temperatuur stijgen. 30 graden, 35, 40, 42... Oh-oh, dat ging hard! 45, 47, 49... uiteindelijk hebben we zelfs de 50 graden bereikt! Toen we naar buiten gingen om wat foto's te maken (de kids lekker in de aico vd auto gelaten), voelden we pas hoe ontiegelijk, onvoorstelbaar heet het hier is! Alsof je je fohn op de hoogste stand zet, die stand waarbij hij bijna gaat verschroeien, en die op je hele lijf tegelijk richt. Zo ongeveer, maar dan nog heter.







Maar wel prachtig, woestijn met bergen en rotsen in alle mogelijke kleurschakeringen. Roze, rood, oranje, grijs, kwart, geel. Echt heel erg mooi. Ik heb ook weer heel veel foto's gemaakt.





Nu zitten we in onze kamers van de Furnace Creek Ranch. Met airco, ja. Wel een lawaaierige airco, maar dat kunnen we vast wel aan. Zo moeten we ons nog heel even naar buiten wagen om met de auto honderd meter verderop te rijden naar het steakhouse. Het is zo warm, dat je die honderd meter echt niet moet gaan lopen. Wel een aparte belevenis weer, hoor. Leuk om eens mee te maken.






Fijne bijkomstigheid: we hebben net een grote was gedraaid en die is nu, na 5 minuten op ons balkonnetje, al bijna droog! ;) Het is net een grote wasdroger hier. (trouwens, Andre: er staan hier grote Speedqueens. We voelden ons gelijk thuis ;)).

Morgen gaan we hier snel weer weg, nog wat foto's maken op de route en dan op naar Vegas! Ben benieuwd wat voor avonturen we daar gaan beleven. De 40 graden die het daar is, zal na deze hitte aanvoelen als lekker warm, denk ik!

7 opmerkingen:

  1. Wat mooi (ondanks de onvoorstelbare hitte).
    Ik las de eerste alinea over de warmte en zag de foto's en dacht meteen: "Maar wel prachtig!" en dat was meteen de eerste zin van je alinea onder de foto's!
    Leuk om zo op de hoogte te blijven. Veel plezier op weg naar Vegas!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een mooie foto's Iris!
    Ik ben stiekem wel wat jaloers op jullie mooie reizen!

    Geniet lekker van al het moois!

    Kus Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. pfffff jullie liever dan ik, al maakt het uitzicht natuurlijk wel heel veel goed hahahaha

    hoe gaat het emma af, die hitte

    hoe is het trouwens nog afgelopen met jullie paspoorten

    veel plezier alvast in vegas

    x sas

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ontzettend mooi daar! Maar die temperatuur... zou écht niks voor mij zijn. Heel veel plezier nog!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo zie je maar dat Andre niet zomaar een merk verkoopt maar een wereld merk ;-)
    Zo'n grote wasmachine heb ik ook wel voor je maar Ronald zei dat je alleen maar kleine onderbroekjes hebt.. ps vergeet Victoria Secret niet in Vegas. De grootste zit ook in de mall van Planet Hollywood aan de overkant zit daar ook een giga mall de fashion Mall. Vergeet die outlets maar die verkopen alleen maar jaren 20 spullen.
    Niet vergeten om een earl sandwich original te halen in Vegas bij Earl die zijn zooooo lekker.
    Zit in de ingang van Planet Hollywood daar zijn de meisjes achter de tafel ook het leukst verkleed.
    En voor Han en Gerda als je op een 1 cent kast gaat spelen in Las Vegas krijg je gratis drinken zolang je speelt. Wel een dollar aan dat meisje geven anders komt ze niet meer terug....
    In Vegas koop je geen drinken maar speel je om drinken te krijgen..
    Winnen doe je toch niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi zeg! Maar het hoeft van mij ook geen 50 graden te zijn....droge warmte of niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om jullie zo te kunnen volgen en wat een mooie/leuke foto's.
    Wat is dit een waanzinnig mooie reis.
    Veel plezier nog en groetjes aan iedereen.

    Liefs Renate

    BeantwoordenVerwijderen