maandag 16 juli 2012

Rode bruggen en spuitluiers

Goedemorgen! Gisteravond was ik een beetje heel moe, dus even een verslagje in de ochtend... Het is nu net half 7 geweest, en Tim en Emma zijn alweer anderhalf uur op. Nog niet geheel gewend aan de tijd hier dus!

Gisteren hebben we hotel The Opal weer verlaten. Het was een onrustige nacht, want het hotel was erg gehorig en om een uurtje of half 3 kwam er een vrijgezellenfeestje thuis naast ons. Dat was niet zo gezellig... gevolg: wakker gelegen tot 5 uur, en toen werd Tim wakker. Daarna even een ontbijtje gedaan bij Mels, mmmm.... french toast! Koffers in de auto en klaar om te vertrekken. Maar, wacht eens even, waar is de jas van Bas gebleven?! Die hadden we toch al sinds de avond daarvoor niet gezien. Toen hebben we ook bij Mels gegeten, dus misschien...? Ja hoor, hij lag daar al een nachtje te wachten. Gelukkig!

Nu snel naar het uitzichtpunt over de Golden Gate brug, want die hadden we de vorige dag nog niet zo goed gezien. Half Amerika stond daar foto's te maken. Om een of andere reden moest iedereen perse op een bepaald boomstammetje staan, dus dat deden wij lekker niet ;) Wel even wat foto's gemaakt van de kids voor de brug. Wel heel gaaf hoor, om je kids te zien bij iets dat je zo vaak in films ziet! Best onwerkelijk! Overigens vond Emma het maar raar dat de brug niet van goud was.



Daarna wilden we gaan rijden naar onze volgende bestemming, Monterey, een kleinere stad aan de westkust, zo'n 200 km onder San Francisco. Maar we hadden eerst autostoeltjes voor de kids nodig. Dat was even een opgave, want een Walmart hebben ze niet in SF. Dus verschillende grote winkels afgereden, maar niet geslaagd. Uiteindelijk vond Ronald 2 boosters voor Emma en Bas (heel handig, met eigen uitschuifbare bekerhouders), maar nog niet voor Tim. Die hebben we na een tijdje bij de Babies 'R Us gevonden. Daarna konden we eindelijk op weg.

Wat is de kust van Californië prachtig! Echt supermooi, ruige rotsen, prachtige stranden met hele hoge golven (waar ik me dus even niet in de buurt van waag ;)) en  leuke plaatsjes die weggelopen lijken uit films. Onderweg een heleboel fruit tegengekomen. Berrypickfarms, fruitstandjes en kleine boerderijtjes die hun fruit langs de weg verkochten.




Een uurtje voor Monterey begon het in de auto opeens erg te stinken, en Tim erg te huilen. Hmm, dat is geen goede combi! Wij stoppen op een strandje, en ja hoor, ukkie volgepoept tot aan zijn nek! Bleghhh... Het arme manneke helemaal uitgekleed op het koude strand en van onder tot boven zo goed mogelijk gepoetst met babydoekjes. Toen ik net zijn schone bovenkleding had aangedaan, kwam er nog een lading en kon ik weer opnieuw beginnen. Heel handig, als je heel beperkt hebt ingepakt en het ventje dus zijn laatste lange broek aankrijgt.

Toen we daarna net weer onderweg waren, klonk er een benauwd gehuil vanuit de achterbank. Oh nee he... Tim spuugde alles onder! Toch iets verkeerd gegeten misschien. Dus weer uitstappen, alles schoonpoetsen en dan maar een korte broekje aan. Gelukkig waren we daarna snel bij het motel.

We zitten hier in de Lone Oak Lodge, een heel schattig roze motelletje met overal bloembakken en gezellige kamers. Echt zo'n Dextermotel, waarbij je auto voor de deur geparkeerd staan en je allemaal deuren op een rijtje ziet. Leuk om mee te maken! We hebben (2x) een heel appartementje achter die deuren, met 2 slaapkamers, badkamer, grote lichte keuken en een achterom. Niks mis mee!




Ik ben 's avonds met Tim op de kamers gebleven, en toen de rest ging eten, heb ik hem even lekker in bad gedaan en daarna op bed gelegd. Voor mij hebben ze nog eenn pizzaatje meegenomen, die overigens erg lekker was. Tim was verder wel weer helemaal oke, zat te dollen en te schateren en gekkigheid te maken. Helemaal weer Tim dus, gelukkig! Hopelijk blijft het hierbij.

Ronald is er nog op uit geweest om luiers en nieuwe babydoekjes te halen, en daarna zijn ook wij bijtijds gaan slapen. En nu is het inmiddels weer 7 uur. Strakjes gaan we naar het Monterey Bay Aquarium, schijnt heel mooi te zijn.

Oja, nog een dingetje: gisteren bleek dat Emma's knuffel Koetie, die ze al vanaf baby had, niet in haar koffer zat :( Ze was helemaal verdrietig... :( 

4 opmerkingen:

  1. Ach die Tim! En he Emma haar knuffel, thuis gebleven wellicht?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, helaas :( ze heeft er de andere nachten wel mee geslapen. Vanmorgen was het dikke tranen toen ze hoorde dat 'ie in het vorige hotel niet gevonden is. Ze zouden nog kijken bij de wasserette...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ah nee he, dat meen je niet!!!!! kan me voorstellen dat het kind verdrietig is, nikki zou ontroostbaar zijn zonder dr muisjes!

    en dan die timmetje, wat naar voor hem gelukkig alweer opgeknapt, en jij de was al gedaan? hihihihi

    klinkt wel allemaal weer super wat jullie mee maken, zien en tegenkomen!
    heerlijk om met jullie mee te genieten op deze manier!

    liefs sas

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zie dat jullie een extra dag in Monterey zijn.
    Misschien iets voor Ronald en Han om 40 minuutjes de higway 1 te volgen richting LA dan kom je bij de Big Sur dat is echt het allermooiste stukje van de Highway 1. Daar loopt de Highway 1 pal langs de kust en de Big Sur is werkelijk fantastisch.

    BeantwoordenVerwijderen