donderdag 9 februari 2017

Dag 17 – Maandag 1 augustus

We ontbijten vanochtend bijtijds in het zonnetje op onze picknicktafels. Ronald wast als hij opstaat even zijn (enige) korte spijkerbroek. Hij verwacht a la Moab dat het binnen twee uur wel droog is. Helaas voor hem is het weer hier compleet anders, en bij een graadje of 16 in de ochtend is zijn broek na het ontbijt nog kletsnat. We stoppen dus even in West Yellowstone zodat hij een extra korte broek kan kopen. (Geen zorgen, hij zat niet zonder broek in de auto hoor J). We halen gelijk nog even een geheugenkaartje voor onze camera’s, want de foto’s gaan hard hier!




Als we in Yellowstone aankomen, is het al rond half 1. Ach ja, het is ook vakantie hoor. We zijn niet bepaald van die vakantiegangers die voor dag en dauw de wekker zetten om om zes uur al in het park te staan. Gelukkig hebben we hier aardig wat dagen en kunnen we het ook wat rustiger aan doen. Bij het begin van het park worden we direct getrakteerd op uitzicht op een kudde bizons. Heel leuk, met kleintjes erbij. Natuurlijk moeten we even foto’s maken. We rijden nu meer richting het midden van Yellowstone, naar het Lake gedeelte. Er is hier in het park 1 heel groot centraal meer. Daar stoppen we bij het Thumg Geyser Basin. Ik had gelezen dat dat een mooie korte wandeling is, met mooie uitzichten op geisers, pools en op het grote blauwe meer.



Helaas is het weer struikelen over de Japanners. Wat een aparte mensen blijven dat (sorry hoor), echt een bezienswaardigheid an sich. Boeren en scheten laten is daar blijkbaar compleet normaal, ze kijken helemaal niet naar anderen maar gooien zich zo voor je foto (of duwen je gewoon opzij) en bewegen zich altijd voort in kuddes. En ze zijn heel…ehmm… laten we zeggen bijzonder, aangekleed, van tot tot teen. We kijken onze ogen uit, vooral de kinderen staan regelmatig met open mond te staren.






Maar goed, we begeven ons tussen de Japanners en wandelen weer over boardwalks. Het begin lijkt een beetje saai, we zijn al dat gepruttel en gesis inmiddels al een beetje gewend. Erg he? Maar dan krijgen we een prachtig uitzicht over het schijnbaar oneindige meer, dat net een of ander tropisch plaatje lijkt, maar dan met kraters, geisers en andere prachtige kleuren er voor. Wow… ook weer zo supermooi en bijzonder! De geiserpool stoomt weer heel hard, lekker warm. Ronald krijgt het idee om zijn sandalen uit te stomen, want daar zit inmiddels een niet zo’n fris luchtje aan. Het mag niet veel baten, want die stoom stinkt ook.





We vermaken ons een flinke tijd op deze wandeling en er worden weer veel foto’s gemaakt, ook door de kinderen. Emma en Tim zijn van plan een eigen reis-you-tube-channel op te zetten waarin ze hun reis vloggen en ploggen, dus die zijn erg actief bezig. Bas gaat wat minder vandaag, hij is moe (slecht geslapen) en heeft hoofdpijn. Hij sjokt met een niet zo’n vrolijk hoofd achter ons aan.










Inmiddels is het al tegen half 5 als we bij de auto aankomen. We besluiten naar Grant Village te rijden. Daar stoppen we even snel bij het visitor center, waar ik een coin koop voor mijn verzameling. Een paar jaar geleden heb ik een verzamelboekje gekocht voor de munten die je bij elk nationaal park kan kopen. Jaja, ik weet het. Heel nerderig. Maar ik vind het leuk J Ik heb er inmiddels al best veel, alleen die van Grand Teton was ik vergeten. Daar hebben ze gelukkig wel een pin van bij dit visitor center, dus die neem ik dan maar mee. Heb ik toch iets.

We hebben inmiddels al best trek gekregen. In de buurt zitten twee parkrestaurantjes, dus we lopen naar eentje toe, de Lake Site Lodge. Daar eten we een oosterse hap, ook weleens lekker ter afwisseling. Bas werkt er anderhalf portie kippenpootjes naar binnen en voelt zich dan gelukkig weer beter. Hij krijgt helemaal energie en roept gelijk dat hij bergen wil beklimmen. Komt dat even mooi uit, want na het eten willen we nog een trail doen, naar de fairy falls watervallen en onderweg een helling opklimmen. We hebben gelezen dat we vanaf daar een mooi uitzicht over Grand Prismatic Spring hebben, dat mooie meer van gisteren met al die kleuren.

Als we klaar met eten zijn, zien we weer een hele buslading Japanners aankomen. Emma en ik schieten overeind en rennen snel naar de wc’s om de horde voor te zijn. Beter nog even hier gaan, dan in een van die smerige gaten in de grond in de rest van het park.  Daarna gaan we snel weer naar de auto en stellen de fairy falls trail in op de navigatie. Het is een half uurtje rijden, maar wanneer tommie roept dat we er zijn, zien we alleen een groot hek staan met een bord dat de area closed is L Het hele gebied blijkt afgesloten te zijn. Wat jammer!

Plan B dan maar. Vlakbij is het lower geyser basin, ook een boardwalks. Tot nu toe vonden we die boardwalks allemaal heel leuk om te doen. Yellowstone is ook echt een leuk park voor kinderen, want de meeste trails zijn makkelijk en er is heel veel actie te zien. Ook op deze wandeling weer. Het licht is nu, in de avond prachtig en alles ziet er nog geheimzinniger en spannender uit dan in de volle zon. Er zijn weer heel veel stoomwolken, pruttelpoeltjes, spuitgaten en stoompjes met mooie kleuren te zien. Achterin de trail is ook een geiser die met heel veel herrie hele grote stoomwolken door rotsen blaast. Tim vindt die heel leuk. Hele grote scheten, vindt hij.






Dan zien we rechts boven ons opeens heel veel water omhoog spuiten. We lopen er snel naar toe. We komen in een gebied met twee hele actieve geisers bij elkaar, die allebei volop aan het uitbarsten zijn. De boardwalk brengt ons er vlak voor. Het is gewoon een beetje eng, zo hard komt soms het spuitende water op je af. Soms spuit hij opeens zo hard, dat het kokende water vlak voor je voeten terecht komt. We blijven een tijd staan kijken, wat een voorstelling! Het is echt heel indrukwekkend. Nog eens extra, omdat de zon hele grote schaduwen maakt en alles al een beetje schemerig wordt.











Na een flinke tijd naar al die actie gekeken te hebben, lopen we terug naar de auto. Ik en de kids gaan vast zitten, maar waar blijft Gerda nou? We kijken achterom, en zien haar zo het portier openrukken van een hele andere auto. Ze komt lachend bij ons terug. ‘Die Japanner schrok zich rot, ik dacht dat jullie het waren!’, lacht ze. Was oma toch bijna meegenomen naar Japan J Het is inmiddels acht uur, dus we rijden weer richting campground. Onderweg zien we weer allemaal auto’s langs de kant staan. Daar is vast wild gespot! We stappen uit, en zien wat hertjes staan. Natuurlijk spelen we enthousiast toeristje mee en maken we ook wat foto’s. Dan rijden we snel door en leggen de kids op bed.


Morgen alweer hier weg. Wat we niet erg vinden, want de plek is leuk en het park prachtig, maar de matrassen zijn van die hele dunne dingen met plastic er over, dus we worden elke ochtend wakker met flinke rugpijn. Verwende krengen he! (ik geef het direct toe, ik ben echt geen kampeerder. En we hebben nog wel cabins!) Hierna slapen we net boven de noordingang van Yellowstone, zodat we de andere kant van het nationale park kunnen bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten