donderdag 9 februari 2017

Dag 24 – Maandag 8 augustus

We slapen eerst heerlijk uit allemaal. Weer goed uitgerust ontbijten we lekker in het zonnetje aan de picknicktafels. Emma en Bas hebben het buiten helemaal naar hun zin. Ze klimmen op ongeveer elke rots op de mooie camping. Tim bouwt ondertussen een huis voor ons in minecraft. Hij heeft een kuipstoeltje middenin het grote lege grasveld gezet. Heeft even zijn privacy nodig, denk ik.




 We hebben hier een heel mooi plekje, middenin het bos, met grasveldjes en rotsen om ons heen. En veel diertjes, eekhoorntjes, konijntjes… We zien ze alle kanten op huppelen. Gerda zegt net: ‘Straks glipt er nog 1 naar binnen!’ als een eekhoorntje een sprint trekt, recht richting keuken! Ik kijk naar binnen en zie zijn oogjes glinsterend naar al het eten kijken. Party!!!! ‘Hee boefie, hier mag jij helemaal niet komen!’, zeg ik. Het beestje kijkt me twee seconden vertwijfelt aan en zet het dan op het lopen. Met een rotvaart vliegt hij, zo tussen Gerda’s benen door, weer naar buiten. Even later zien we hem met een dennenappeltje rondsjouwen. Dan die maar, denkt hij vast.


 We zijn van plan om vanmiddag naar Wade’s Gold Mill te gaan, een goudmijnmuseum waar je ook een cursus goudmijnen krijgt en het dan zelf mag gaan proberen. Ik had van te voren gelezen dat het daar erg leuk is, vooral voor kinderen. In het stadje, Hill City, tanken we eerst. Het is lastig het stadje goed in de komen, want de mainstreet is compleet afgesloten voor auto’s en alleen toegankelijk gemaakt voor motors. We weten trouwens inmiddels waarom het zo enorm druk is met motorrijders. Er is deze week een rallyweek, waarbij de hele week een motorrally gereden wordt.


 Tijdens het tanken ontdekken we dat we op die plek even een beetje een internetverbinding hebben. Op de koa-camping hebben we helemaal geen verbinding, dus we parkeren even. Na het internetgebruik rijden we in een paar minuutjes naar Wade’s Goldmill. Er staat een bordje in de tuin… nee he! ‘Closed for rally week!’ staat er op. Shit!!! Echt niet leuk, daar gaat ons plan! We overleggen even, en besluiten dan vast naar Mount Rushmore te gaan vandaag. Dat is toch iets wat je ook gezien moet hebben als je er vlakbij bent, toch?
 Mount Rushmore, de berg met de vier uitgehakte presidentshoofden, is een groot commercieel circus. Er is een parking gemaakt waar een flink winkelentrum u tegen zou zeggen. Er zijn allemaal winkels en eettentjes uit de grond gestampt. Er hangen tig vlaggen en alles is Amerika voor, Amerika na. We kijken het allemaal eens aan en lopen dan tussen de vlaggen richting ‘the founding fathers’. Op het pleintje ervoor staat een redneck hard te roepen: ‘Make America great again! Vote Trump!’. Ik wil hem bijna aan een diepte-interview ontwerpen, maar hij ziet er niet echt uit alsof hij erg veel zinnigs kan toevoegen. (Sorry buuf!)
 We lopen naar het uitzichtpunt en maken allemaal wat foto’s. Tim kijkt peinzend naar de presidentshoofden en vraagt dan: ‘Dit zijn toch allemaal presidenten? Waar is Obama dan?’ J Na wat foto’s hebben we er wel weer genoeg van. We halen even een ijsje bij een van de tentjes. Een biker spreekt ons aan en vraagt of we Nederlands zijn. Hij herkent het taaltje, zegt hij, want een van zijn beste vrienden is Nederlands. Die is in 1988 miss Universe geweest verteld hij, en heet Angela Visser. Wij knikken dat we die wel kennen. Grappige gesprekken heb je soms met de Amerikanen.






 We willen eigenlijk naar de camping terugrijden, zodat de kids nog eventjes in het mooie zwembad kunnen zwemmen. Alleen barst er opeens een flinke onweersbui uit. Dan maar eerst terug naar Hill City om een vroeg hapje te eten. Misschien kunnen we daarna dan nog even zwemmen. We eten wat in een echt cowboyrestaurantje (je vindt hier bijna niks anders). Het smaakt wel. Ik probeer buffalo, dat moet je toch een keertje op hebben hier in het wilde westen. Smaakt gewoon naar biefstuk, maar dan een stuk taaier. Tenminste, in dit restaurant. De kinderen krijgen een cowboy-motor-sjaaltje. Gerda knoopt hem als een echte bikersjaal en zet hem op Tims hoofd, die het wel leuk vindt.
 We wandelen even door het stadje heen, dat tjokvol met bikers zit. Wel leuk volk, vriendelijk en vrolijk. Ze lachen allemaal vriendelijk als ze Tim voorbij zien komen als mini-bikertje. Er komt live-muziek uit heel veel tentjes en er hangt een leuke sfeer. We duiken nog even een paar winkeltjes in. In een outdoorzaak, waar Ronald een duffeltas wil kopen, passen Tim en Emma nog Keen-sandalen aan, dezelfde als Bas heeft, maar dan in het geel en roze. Ze passen perfect en we kopen ze maar, want Emma zit vol blaren van haar andere sandalen en Tim glijdt steeds uit op zijn oude sandaaltjes. Als we bij de camping aankomen, balen de kids. We vinden het inmiddels te fris voor ze om nog te zwemmen. Het is wel droog, maar het is erg afgekoeld. Als goedmakertje mogen ze nog een tijdje op het grote springkussen springen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten