donderdag 9 februari 2017

Dag 28 – Vrijdag 12 augustus

Emma en ik hebben een hele slechte nacht. In ons kamertje klinkt een of ander mechanisch geluid door de muur waar ons hoofd tegenaan ligt. Af en toe wordt dat opeens heel erg hard, alsof je met je hoofd tegen een grasmaaier aan ligt. Heel moe worden we wakker, wallen tot onze oksels. Vanavond de bedden maar iets anders indelen.



We staan rustig op en gaan dan richting een ontbijtrestaurantje, the egg and I. Daar eten we een lekker hapje. Het is eigenlijk meer brunchen. Ik eet roerei en een pancake en Emma hetzelfde met spiegeleitjes. De anderen willen allemaal een gekookt ei. Dat is hier een heel gedoe, want blijkbaar eten mensen dat niet als ontbijt in Amerika. De (Oekraïense) jongen die ons bedient, doet er nogal lacherig over. Dan komt een meisje ons laten weten dat alle eieren al voorgekookt zijn en dus koud. Even later komt een weer ander meisje melden dat ze ze dan wel even kunnen verwarmen. Hoe moeilijk kan het zijn, een eitje koken? Overigens is bijna al het personeel in restaurantjes dit jaar uit Oekraïne, Bulgarije, landen in die regio. Echt opvallend, want een paar jaar geleden waren het meestal Mexicanen.

Als de eitjes weer op zijn en Ronald even Starbucks heeft gescoord, rijden we richting Rocky Mountain National Park. Onderweg stoppen we nog even bij een rock shop, want vooral Tim wil nog graag bij de steentjes en fossielen kijken. Al snel komen Bas en Tim aan met een zakje met verschillende kleine fossieltjes en steentjes. Tim wil eigenlijk ook graag een vilten zakje vullen met mooie edelsteentjes, maar daar hebben ze niet veel bijzonders liggen. Eigenlijk allemaal dezelfde stenen. We besluiten daar nog een keer voor in een andere winkel te kijken.



Bij het Visitor Center laten we ons adviseren. Inmiddels is het al middag en Emma voelt zich niet lekker door het slaapgebrek. Gisteren had ze ook al slecht geslapen en dat merk je bij haar gelijk. We vragen om tips om vandaag nog veel te zien maar minder actief te zijn. De ranger raadt ons aan om via de onverharde parkweg van vroeger helemaal omhoog te rijden. Dan kom je prachtige uitzichten tegen en kun je ook mooie stops doen. Helemaal bovenin kom je bij het Alpine visitor center en vanaf daar rij je de beroemde Trail Ridge Road weer naar beneden. Morgen kunnen we dan vroeger beginnen en met de parkshuttlebus andere gedeeltes bekijken.

We vinden het een goed plan. Al snel rijden we op de Old Fall River Road, een smal onverhard weggetje dat zich langs diepe ravijnen (zonder berm of valrails) omhoog kronkelt door de hoge bergen. Het is moeilijk voor te stellen dat deze weg in de jaren 1910 de enige weg door het park was, en dat het toen nog tweebaans was. Je zou elkaar hier toch moeten passeren! Gelukkig reden ze toen nog niet in van die megabakken als nu. Het is inderdaad een prachtige route, en we stoppen meerdere keer om een foto te maken van het weidse uitzicht. We zien ook een stop bij een waterval en besluiten daar even naar toe te klimmen. Bas is gelijk in zijn element en klimt ook zo ongeveer alle stenen en rotsen die hij daar tegenkomt. Als Han en Ronald nog bezig zijn met foto’s maken, gaan Gerda en ik met de kids vast terug omhoog. Bas wil graag nog even een dam maken bij de rivier. Hij is een tijdje bezig met stenen bouwen en wil eigenlijk niet meer weg. We maken even een foto ter afscheid van de dam J







Hoe hoger we komen, hoe kouder het wordt. Het was bij onze kamers al niet echt warm (20 graden, dat zijn we niet meer gewend na al die 30+!), maar de temperatuur keldert bij elke bocht. We zien ook steeds meer sneeuwplekken verschijnen en komen al snel boven de boomgrens. Het Alpine visitor center ligt helemaal bovenop een berg, waar het uitzicht echt spectaculair is. Maar k-k-k-koud!! Het is zo rond de tien graden. We trekken allemaal snel onze vesten aan, maar hebben het dan nog steeds koud. Morgen de (regen)jasjes er maar onder aan! In het visitor center drinken we even wat en de kids eten wat chipjes. Er is ook een mooie grote winkel bij. Ik koop er twee kerstornamenten, ja echt! Er zijn hier in de omgeving veel kerstspullen te koop, geen idee waarom. Maar deze vind ik wel leuk als herinnering, een klein sneeuwbolletje met een beertje er in en natuurlijk de tekst ‘Rocky Mountains NP’ erbij. Als we weer buiten staan, wagen we ons in de rij voor de wc’s, want zo bovenin de bergen ligt het daar vast niet mee bezaaid. Het zijn weer gaten in de grond, bah. Hele koude gaten in de grond zelfs.









Dan verandert de weg, hij wordt tweebaans en geasfalteerd. We zijn op de trail ridge road aangeland. Sneller rijden we naar beneden en maken nog wat stops voor foto’s. Er zijn aardig wat diertjes te zien, zoals mooie vogels en veel eekhoorntjes. Ik zie zelfs een marmot van de weg schieten, maar de anderen zien hem niet.










In het stadje eten we bij een Mexicaans restaurantje dat goed beoordeeld wordt in yelp. Het smaakt ons inderdaad prima. Tim is helemaal blij met zijn appelmoesje. Gerda krijgt een enorme lading groente en salade op drie schalen voor in haar fajita. Het is even worstelen, maar ook haar smaakt het erg goed. Weer eens wat anders. Dan kunnen we morgen de steaks en burgers wel weer aan ;) We wisselen wat met de bedden. Ronald gaat wel in de grasmaaierkamer, want die slaapt toch overal doorheen. Emma gaat bij Gerda en Han, die twee queenbedden in hun kamer hebben en ik duik tussen de boys in het grote aan elkaar geschoven bed. Welterusten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten